https://leyenburgschool.nl/wp-content/themes/gymappstest Peuterschool Leyenburg | Peuter- en Basisschool Leyenburg

Peuterschool Leyenburg

Onze peuterschool is gehuisvest in het gebouw geschakeld aan basisschool Leyenburg.

De peuterschool heeft een eigen lokaal en deelt het gebouw met de buitenschoolse opvang van 2Samen die op de tweede verdieping zit. Wij vangen per dagdeel een groep van maximaal 16 kinderen op.

Op onze peutergroep werken wij met het vierogenprincipe en hebben wij 3 vaste peuterjuffen. 

Onze peuterschool is voor uw kind een opstapje naar de basisschool. We doen er alles aan om uw kind te stimuleren in de ontwikkeling, zodat de peuter zelfverzekerd kan starten in groep 1 van de basisschool. 

Ze leren met elkaar om te gaan, samen te delen en voor zichzelf op te komen. Al spelend leert uw kind de vaardigheden die het straks nodig heeft op de basisschool, zoals luisteren, iets vertellen, zingen, bewegen en knutselen.

Spelenderwijs leren is ons uitgangspunt. Dit hebben we vastgelegd in een pedagogisch beleidsplan.
 
Bij onze peuterschool werken wij o.a. met de methode Puk. Puk is een vrolijk gekleurde handpop die samen met de peuters avonturen beleeft. Puk stimuleert de taalontwikkeling van onze peuters. We werken met verschillende thema’s die gelijklopen aan de thema’s van de kleutergroepen van de basisschool. 

Alle kinderen mogen vanaf 2 ½ jaar, 2 dagdelen per week naar de peuterschool komen. Heeft uw kind een
indicatie (verkregen via CJG) dan mag het 2 of 3 dagdelen extra komen. Deze dagdelen worden door gemeente Den Haag extra afgegeven. Het is van belang uw peuter op tijd in te schrijven. De maandelijkse kosten zijn afhankelijk van het inkomen.
 

Tijden peuterschool

Ochtend : 8.30 – 12.00 uur

Middag : 12.45 – 15.15 uur

Woensdag : 8.30 – 12.30 uur

Woensdagmiddag zijn wij gesloten

 

Peuters zijn welkom vanaf 2 ½ jaar en stromen op 4-jarige leeftijd door naar de 

basisschool.

 

Onze peuters worden door Planning en Plaatsing ingedeeld in een groepskleur die gekoppeld is aan bepaalde dagdelen. 

 

Wij vinden het prettig om samen met u te kijken naar het welzijn en de ontwikkeling van uw kind. Elke peuter krijgt een eigen mentor toegewezen die de ontwikkeling van uw peuter volgt. Deze ontwikkelingen zullen wij met u delen in een tienminutengesprek. 

 

Bent u geïnteresseerd in

onze peuterschool of nieuwsgierig geworden? Neem dan contact met ons op of kom gerust een keer bij ons langs. Wij staan u graag te woord.

 

Onze contactgegevens
Peuterschool Leyenburg

Edamstraat 10

2547 VR Den Haag

070-3253820

Coördinator: Ingrid van Hintum

Email: ivhintum@scoh.nl  

 

Jaarlijks komt de inspectie langs en het resultaat van het laatste inspectiebezoek was positief. Het rapport kunt u inzien bij de informatie-tegel van deze app.