Peuterschool Leyenburg

Onze peuterschool is gehuisvest in het gebouw naast basisschool Leyenburg. We maken gebruik van een ruimte waarin ook de voorschoolse- en naschoolse opvang van 2Samen is gehuisvest. In deze ruimte vangen we per groep maximaal 16 kinderen op.

Onze peuterschool is voor uw kind een opstapje naar de basisschool. We doen er alles aan om uw kind te stimuleren in de ontwikkeling, zodat de peuter zelfverzekerd kan starten in groep 1 van de basisschool. Ze leren met elkaar om te gaan, samen te delen en voor zichzelf op te komen. Al spelend leert uw kind de vaardigheden die het straks nodig heeft op de basisschool, zoals luisteren, iets vertellen, zingen, bewegen en knutselen. 

Spelenderwijs leren is ons uitgangspunt. Dit hebben we vastgelegd in een pedagogisch/didactisch beleidsplan. 

Bij onze peuterspeelzaal werken wij o.a. met de methode PUK. Puk is een vrolijk gekleurde handpop die samen met de peuters avonturen beleeft. Puk stimuleert de taalontwikkeling van onze peuters. We werken met verschillende thema’s.

Thema’s zijn o.a.:
• Welkom Puk
• Knuffels
• Hatsjoe
• Hoera een baby!
• Wat heb jij aan vandaag?
• Dit ben ik
• Regen
• Eet smakelijk
• Reuzen en kabouters
• Oef wat is het warm

Alle kinderen mogen vanaf 2 ½ jaar, 2 dagdelen per week naar de peuterschool komen. Heeft uw kind een indicatie (verkregen via CJG) dan mag het 2 dagdelen extra komen. De 2 dagdelen die extra worden afgegeven, worden betaald door de gemeente Den Haag. 
 

Tijden peuterspeelzaal

Ochtend: 08.15 – 11.45 uur
Middag: 12.15 – 14.45 uur
Woensdag: 8.15 – 10.45 uur
Woensdagmiddag en vrijdagmiddag gesloten

Aan het begin van de ochtend en middag is een kwartier inloop voor ouder en kind om eventueel samen te spelen. Peuters zijn welkom vanaf 2 ½ jaar komen en stromen op 4-jarige leeftijd door naar onze basisschool. Het is van belang uw peuter op tijd in te schrijven. De maandelijkse kosten zijn afhankelijk van het inkomen.

Onze groepen zijn open op de volgende dagdelen:
Groep A: maandagmiddag en donderdagochtend
Groep B: dinsdagmiddag en vrijdagochtend
Groep C: maandagochtend en woensdagochtend
Groep D: dinsdagochtend en donderdagmiddag

Wij vinden het prettig om samen met u te kijken naar het welzijn en de ontwikkeling van uw kind. Als gevolg van een goede vertrouwensrelatie, kunnen we zaken bespreken die ons opvallen. Bent u geïnteresseerd in onze peuterschool of nieuwsgierig geworden? Neem dan contact met ons op of komt u langs. Wij staan u graag te woord. 
 

Onze contactgegevens

Peuterschool Leyenburg
Edamstraat 10
2547 VR Den Haag
070-3253820
Coördinator: Carin Hoogenraad
Email: choogenraad@scoh.nl