https://leyenburgschool.nl/wp-content/themes/gymappstest Nieuwsbrief November | Peuter- en Basisschool Leyenburg

Nieuwsbrief November

NIEUWSBRIEF NOVEMBER 2022 

 

AGENDA 

Dinsdag 1 november: NIO-ADIT groep 8 

Woensdag 2 november: kabouterfeest kleuters 

Woensdag 2 november: museumbezoek groep 5A 

Dinsdag 8 november: kijkochtend groep 3 t/m8 (tot 9.00uur) 

Woensdag 9 november: kijkochtend groep 3 t/m8 (tot 9.00uur) 

Woensdag 9 november: museumbezoek groep 5B 

Donderdag 10 november: kijkochtend groep 3 t/m8 (tot 9.00uur) 

Vrijdag 11 november: museumbezoek groep 1/ 2 C en 1/ 2 D 

Maandag 14 november: kijkochtend groep 1/ 2 (tot 9.00 uur) 

Dinsdag 15 november: studiedag groep 1 t/m 4, deze leerlingen zijn vrij, deze dag is de peuterschool ook dicht 

Donderdag 17 november: leerlingenraadvergadering 

Dinsdag 22 november: info nieuwe kleuterouders / Hoera, ik word 4! 

Dinsdag 22 november: theatervoorstelling groepen 7 

Vrijdag 25 november: inloop groep 1/ 2 (tot 8.45 uur) 

Vrijdag 25 november: museumbezoek groep 1/ 2 E 

Vrijdag 25 november: speelgoedmiddag kleuters 

Maandag 28 t/m woensdag 30 november: Pietengym 

 

 

SCHOOLGRUITEN 

Alle afgelopen weken hebben de leerlingen drie keer per week groente of fruit gekregen. We zien dat de kinderen dit heel erg fijn vinden en meestal ook lekker. Het fruit en de groenten worden aan de kinderen aangeboden en we zien dan duidelijk: zien eten, doet eten! 

Voor bijna alle groepen wordt het fruit gesneden, maar in de groepen 7 en 8 leren we de kinderen dit zelf te doen. Dit stukje zelfredzaamheid is belangrijk voor de leerlingen. Oefening baart kunst, dus wilt u uw kind (groep 7 en 8) ook thuis stimuleren om dit te doen?  

 

AFVAL ONDER DE LOEP! 

In de plusklas zijn wij vorig jaar begonnen met het project ‘duurzame school'. Daarbij hebben de leerlingen onderzoek gedaan hoe wij als school zo milieuvriendelijk mogelijk kunnen zijn.  

Tijdens dit project is er een afvalanalyse gedaan door de organisatie ‘Afval onder de Loep’.  

‘Afval onder de Loep’ is een organisatie, die zich inzet op scholen om het afval op de scholen te verminderen en bewustzijn te creëren van wat (en hoeveel) er in de afvalbakken op school verdwijnt. Vaak helpen milieubewuste keuzes in lunch en drinkwaar voor de kinderen ons ook op weg naar een gezonder leefpatroon. Dubbel gewin dus! 

De leerlingen van de plusklas hebben heel goed meegeholpen met het wegen van de afvalzakken, het beoordelen van het afval en het verzinnen van oplossingen om het afval op school te verminderen. 

De bevindingen voor de CBS Leyenburg waren als volgt: 

  • Op onze school zit de grootste hoeveelheid afval in het verpakkingsmateriaal van eten en drinken. Dit is verpakkingsmateriaal, dat is meegenomen van huis. Het gaat dan om drinkpakjes en ingepakt eten.  

    Ook zit er veel suiker in de drinkpakjes. 

Het advies van ‘Afval onder de Loep’:  

  • Geef uw kind water mee naar school, het liefst in een hervulbare fles/bidon. En geef uw kind een lekkere boterham of fruit in een trommel mee; veel goedkoper en gezonder dan een verpakte koek.  

    Daarmee bespaart u zelf geld maar ook de school, want het kost de school veel geld om al het afval te laten ophalen 

TE LAAT KOMEN 

Nu de dagen korter worden en de nachten langer merken we dat er steeds meer kinderen te laat komen. De les begint echt om half negen en het is zeer storend als er dan nog leerlingen binnendruppelen. Wilt u a.u.b. ervoor zorgen dat uw kind/kinderen voor half negen op school is/zijn? Dit geldt natuurlijk ook voor de kleuters. Dan kunnen de lessen op tijd beginnen. 

 

SPORTTALENT (overblijf) 

Bij de overblijf wordt badminton inmiddels bijna elke dag klaargezet en met veel plezier gebruikt door de kinderen. Ook de blazepods doen het goed bij jong en oud. De kinderen worden in teams verdeeld. Het team dat de meeste pods aantikt in een bepaalde tijd is de winnaar. Dat zie je aan het kleurtje die de pods hebben aan het einde van het spel. Brandt jouw kleur licht aan het eind? Dan ben jij de "winnaar". 

 

Afbeelding met grond, persoon, kind, jongen

Automatisch gegenereerde beschrijving 

 

 

LEYENBURGACADEMIE 

De workshops voetbal en graffiti zijn ondertussen ook van start gegaan! Hier komen de kinderen enthousiast vandaan. Vanaf de herfstvakantie tot aan de kerstvakantie start ook de 2e ronde van de trainingen van After's Cool voor de groepen 7/8. (begrijpend lezen en rekentraining) 

We zijn ook alweer druk bezig met het verzinnen van workshops voor de 2e ronde van de naschoolse activiteiten en de 3e, 4e en 5e ronde van de After's Cool trainingen 

Vlak voor of na de kerstvakantie zult u daar meer informatie over krijgen.