https://leyenburgschool.nl/wp-content/themes/gymappstest Nieuwsbrief juni | Peuter- en Basisschool Leyenburg

Nieuwsbrief juni

AGENDA: 

Dinsdag 6 juni: Informatiemoment; Hoera, ik word 4 jaar (16.00 uur) 

Vrijdag 9 juni: kijkmoment groep 1/ 2 (8.30 uur tot 9.00 uur) 

Maandag 12 juni: schoolreis groep 5 t/m 8 

Woensdag 14 juni: sportdag groep 1 t/m 4 

Vrijdag 16 juni: studiedag / alle leerlingen vrij 

Maandag 19 juni: schoolreis groep 1 t/m 4 

Dinsdag 20 juni: Sportolympiade groepen 8 

Woensdag 21 juni: Preadviesgesprekken groepen 7 (leerlingen werken thuis) 

Woensdag 21 juni: zomerfeest peuters 

Donderdag 22 juni: leerlingraadvergadering 

Maandag 26 juni t/m vrijdag 30 juni: week van het geld 

Maandag 26 juni: studiedag groep 1/ 2 

Donderdag 29 juni: oudste kleuters gaan wennen in groep 3 

Vrijdag 30 juni: rapport 2  

Zaterdag 1 juli: afscheid groepen 8 

Maandag 3 juli: studiedag / alle leerlingen vrij 

Woensdag 5 juli: wennen in de nieuwe groep 

Vrijdag 7 juli: laatste schooldag, 12:00 uur vrij 

 

HOERA 4 JAAR 

Op dinsdag 6 juni a.s. is er op de basisschool een informatiemiddag: “Hoera, ik word 4 jaar”. Wij zouden het leuk vinden als u hierbij aanwezig bent. Deze informatiemiddag is alleen voor de ouders van de nieuwe kleuters. U kunt zich aanmelden via dit emailadres: svdzwan@scoh.nl 

 

KIJKOCHTEND/TELEFOON 

Wij ervaren de kijkochtenden in alle groepen als heel prettig. We merken ook dat de ochtenden heel goed bezocht worden en daar zijn we heel blij mee. We willen toch een dringend verzoek doen op deze ochtenden niet te filmen of foto's te maken. Het is bij wet verboden (AVG) ongevraagd opnames te maken. Alvast dank voor uw medewerking! 

 

DE WEEK VAN HET GELD 

Dit schooljaar staat de week van het geld op de Leyenburgschool gepland van 26 juni t/m 30 juni 2023. Het thema van de week van het geld is 'Bedwing de bling'. Het doel van deze themaweek is leerlingen te leren omgaan met geld, hoe verleidingen te doorzien en hoe te dromen zonder in de problemen te komen. Want wat lonkt en blinkt er een hoop. Bling’ is overal en soms moeilijk te weerstaan. 

 

 

MEET & GREET 

Op woensdag 17 mei hebben wij een Meet & Greet op het plein georganiseerd voor de ouders van Leyenburg. De opkomst was dit keer gelukkig hoog. De leerlingen van de leerlingenraad hebben de koffie/thee en koekjes verzorgd. Ons Leyenburgkoor heeft twee liedjes ten gehore gebracht.  

 

 

 

LUNCH OP DE SCHOOLREIS 

Op 12 en 19 juni gaan alle kinderen op schoolreis. De kleuters maken niet zo'n grote/lange reis, maar wel een spannende. De groepen 3 t/m 8 gaan met de bus naar het pretpark.  

Wij hebben dit jaar gekozen om de kinderen van groep 3 t/m 8 tussen de middag geen lunch aan te bieden. We doen dat niet, omdat het voor de kinderen vaak lastig is om dan alweer terug te moeten komen op de verzamelplek terwijl ze net in het park zijn. Een andere reden is dat de patat vaak al koud is (omdat er voor heel veel scholen tegelijk komen) of stiekem wordt opgegeten door brutale vogels. De kinderen eten heel vaak ook niet het hele bakje patat op, dus wordt er veel patat weggegooid. Ook de kosten van de lunch zijn enorm gestegen; dus dan hadden we nog meer geld aan u moeten vragen.  

We hanteren gelijke monniken gelijke kappen, dus we gaan ervan uit dat ouders die meegaan deze afspraak respecteren dus niet op eigen initiatief de kinderen trakteren op patat. 

 

INFORMATIE SCHOOLREIS GROEPEN 5-8 Drievliet (maandag 12 juni 2023) 

De kinderen worden op de gebruikelijke tijd op school verwacht (8.20 uur). 

Om 9.15 uur is het vertrek naar Drievliet. De bussen zullen ’s middags rond 16.30 uur weer terug bij school zijn (deze tijd kan afwijken i.v.m. verkeersdrukte). Er wordt NIET voor een lunch en drinken gezorgd maar wel voor een ijsje.  

De groepen 5 lopen in groepjes met begeleiding.  

De groepen 6, 7 en 8 mogen zelfstandig door het park lopen, maar wel in groepjes van minimaal drie leerlingen! In de klas zullen er groepjes gemaakt worden, zodat niemand alleen loopt. Ze moeten minimaal met z'n drieën door het park lopen. Leerlingen van groep 6, die graag met begeleiding door het park willen lopen, kunnen wel met een ouder mee. 

Er zal een plek afgesproken worden waar altijd iemand zit, mocht er iets zijn. 

Wilt u erop letten:  

– dat uw kind goede wandelschoenen draagt (geen slippers of open schoenen). 

– dat uw kind een rugtas heeft met daarin: een pauzehap, een lunch, extra drinken en zonnebrand. Er is één attractie waar ze nat kunnen worden.  

dat een snoepje mag, maar geen grote hoeveelheden a.u.b. en geen energiedrankjes meegeven.  

dat de leerlingen van groep 5 tot en met 8 geld mogen meenemen, maximaal €5,-. Wij zijn hier niet verantwoordelijk voor.  

dat als uw kind wagenziek is, u dit doorgeeft aan de leerkracht van uw kind! Thuis eventueel een reispil aan uw kind geven en nog 1 meegeven voor de terugreis. 

dat er geen mobiele telefoons meemogen! 
 

SCHOOLREIS GROEPEN 34  Drievliet (maandag 19 juni 2022) 

De kinderen worden op de gebruikelijke tijd op school verwacht (8.20 uur). 

Om 9.15 uur is het vertrek naar Drievliet. De bussen zullen ’s middags rond 16.30 uur weer terug bij school zijn (deze tijd kan afwijken i.v.m. verkeersdrukte). Er wordt NIET voor een lunch en drinken gezorgd maar wel voor een ijsje. 

We lopen in groepjes met begeleiding. 

Wilt u erop letten:  

– dat uw kind goede wandelschoenen draagt? (Geen slippers of open schoenen). 

– dat uw kind een rugtas heeft met daarin: een pauzehap, een lunch, extra drinken en zonnebrandcrème. Er is één attractie waar ze nat kan worden. 

– dat u uw kind, indien het last heeft van wagenziekte, thuis eventueel een reispil geeft en het aan de leerkracht doorgeeft? Geeft u dan ook een reispil mee voor de terugreis. 

dat een snoepje mag, maar geen grote hoeveelheden a.u.b. 

dat er geen mobiele telefoons mee mogen! 

 

SCHOOLREISJE GROEPEN 12 OP SCHOOL (maandag 19 juni) 

De kinderen worden op de gebruikelijke tijd op school verwacht (8.20 uur). 

Deze dag zal in het teken van het circus staan. De leerlingen gaan allerlei circus trucjes leren. Aan het eind van de dag, indien het mooi weer is, mogen alle kinderen de trucjes aan hun ouders laten zien. Als het slecht weer is, zullen helaas niet alle kinderen hun geleerde trucjes aan hun ouders kunnen laten zien. Dan zullen enkele kinderen dit tijdens een presentatie in de gymzaal mogen laten zien.  

De leerlingen krijgen om 9.30 uur een pauze hap, om 12:00 uur een lunch en drinken en aan het van de dag nog een ijsje. U hoeft dus GEEN eten of drinken mee te geven. 

U bent van harte welkom om 14.30 uur om naar de presentatie te komen kijken! Bij mooi weer buiten en bij slecht weer binnen in de gymzaal. Na de presentatie zullen de kinderen weer met hun juf terug naar de klas gaan.  

Om 15.00 uur is de circusdag afgelopen en kunt u uw kind, zoals gewoonlijk, bij het hek weer ophalen. 

We wensen de kinderen, leerkrachten en hulpouders een gezellige en zonnige dag 

 

 

Vriendelijke groet, namens het team 

Maria Wulffelé 

Karin Simonetti