https://leyenburgschool.nl/wp-content/themes/gymappstest Nieuwsbrief 15 Oktober | Peuter- en Basisschool Leyenburg

Nieuwsbrief 15 Oktober

 

AGENDA 

Maandag 16 oktober t/m vrijdag 20 oktober: herfstvakantie 
Maandag 23 oktober: informatieavond over het voortgezet onderwijs 
Maandag 23 oktober: museumles Vledder groep 8A en 8B 
Dinsdag 24 oktober: inloop bij groep 1/ 2 tot 8.45 uur 
Dinsdag 24 oktober: groep 4B naar het Museon/les “wilde dieren” 
Woensdag 25 oktober: kabouterfeest voor kleuters en peuters 
Woensdag 25 oktober: museumles Vledder groep 8C 
Donderdag 26 oktober: NIO/Adit toets groep 8 
Maandag 30 oktober t/m vrijdag 3 november: werkweek Vledder voor groep 8 
Dinsdag 31 oktober: koffiemoment van 8.30 uur tot 9.00 uur 
Donderdag 2 november: theatervoorstelling groepen 7 
Vrijdag 3 november: groep 3A,3B Museon / les "wilde dieren" 

 
GROEPEN 3 ALLEEN NAAR DE KLAS
Vanaf maandag 23 oktober lopen de leerlingen van de groepen 3 aan het begin van de schooldag en middag alleen naar de klas. De leerkrachten vangen de leerlingen in hun eigen lokaal op. De leerlingen zijn inmiddels al zo zelfstandig en weten precies de weg en de gedragsverwachtingen binnen de school. Aan het einde van de schooldag lopen de leerkrachten wel mee met de kinderen naar buiten, zoals in alle groepen.  

HEKKEN OPEN 

Wij zien dat er meerdere kinderen al vóór 8 uur 's morgens bij school zijn. Wij willen u erop wijzen dat de hekken pas om 8.00 uur opengaan en dat er tot 8.30 uur geen toezicht is vanuit school. 

 

KOFFIEMOMENT OP 31 OKTOBER 

Op dinsdag 31 oktober staat om 8.30 uur de koffie klaar voor alle ouders van onze leerlingen. U kunt dan gezellig kennismaken met andere ouders onder het genot van een kopje koffie of thee. Bij mooi weer doen we dit op het schoolplein aan de Edamstraat en bij slecht weer schenken wij de koffie binnen.  

 

KABOUTERFEEST – GROEP 1/2 EN PEUTERS 

Op woensdag 25 oktober vieren wij ons kabouterfeest. Op deze dag mogen de kinderen verkleed komen in het thema herfst (kabouter, elfje, paddenstoel of fee) 

Op deze ochtend gaan de kleuters langs diverse kleutergroepen waar herfstspelletjes gespeeld worden. Voor drinken en een pauzehapje wordt gezorgd. 

 

VERKEERSVEILIGHEID RONDOM DE SCHOOL 

Aan het begin en het einde van de schooldag is het heel erg druk op de wegen rondom de school. Vanwege de veiligheid van onze kinderen en de andere weggebruikers willen wij u vragen de verkeersregels in acht te nemen, parkeren op de plekken die daarvoor bedoeld zijn (dus niet op de hoeken en stoepen) en de snelheid te matigen rondom de school. Alvast dank voor uw medewerking. 

 

LEYENBURGACADEMIE 

De workshop voetbal is ook gestart! Nu zijn alle workshops in volle gang. Hieronder een paar foto's van de gemaakte dingen. 

 

 

 

 

KINDERBOEKENWEEK 

Na een leuke opening van woensdag 4oktober waar we even bij meester Dennis thuis waren, hebben we vrijdag 13 oktober ook een leuke afsluiting van de Kinderboekenweek met elkaar gehad. Alle groepen hadden iets voorbereid dat met taal te maken heeft en dit dan aan elkaar gepresenteerd. 

 

 

HERFST IN DE SCHOOL  

De school is omgetoverd tot een prachtig herfstbos. Met heel veel dank aan de ouders van de ouderraad, die veel tijd gestoken hebben in deze prachtige versiering. Het is een feestje om naar school te komen. 

 

Vriendelijke groet, namens het team 

Maria Wulffelé 

Karin Simonetti