https://leyenburgschool.nl/wp-content/themes/gymappstest Nieuwsbrief 15 November | Peuter- en Basisschool Leyenburg

Nieuwsbrief 15 November

AGENDA 

Vrijdag 17 november: leerlingraadvergadering 

Maandag 20 november: geen gym i.v.m. afwezigheid juf Puk 

Dinsdag 21 november: ouderbijeenkomst “Hoera 4 jaar(16.00 uur) 

Woensdag 22 november: geen gym i.v.m. verkiezingen 

Vrijdag 24 november: inloop kleuters tot 8.45 uur 

Vrijdag 24 november: schoen zetten groep 1 t/m 5 

Maandag 27 november: Pietengym groep 1/ 2 

Woensdag 29 november: surprises mee naar school (groep 6 t/m 8) 

Donderdag 30 november: Pietengym groep 3 t/m 8 

Vrijdag 1 december: Pietengym groep 3 t/m 8 

Dinsdag 5 december: Sinterklaasfeest 

Woensdag 6 december: studiedag peuters en groep 1 t/m 8 alle leerlingen vrij 
 

BATTERIJENBATTLE 

Deze week is de batterijenbattle begonnen! 

Van maandag 6 tot en met vrijdag 24 november 2023 verzamelen leerlingen en leerkrachten in drie weken zo veel mogelijk lege batterijen.  

Graag wil ik u het volgende vragen! Wilt u de 9voltbatterijen en de knoopcellen voorzien van een plakbandje of tape? De batterijen graag in een boterhamzakje aanleveren. 

Het is een oppepper voor het milieu én we maken ook nog eens kans op een waanzinnige prijs. Met als hoofdprijs een compleet dagje uit naar de Efteling voor de hele school, inclusief busvervoer  

We hebben al heel veel batterijen! Sommige leerlingen kwamen met boodschappentassen vol en er was zelfs een ouder die een emmer vol batterijen van zijn werk kwam brengen! Er zijn zelfs al drie containers vol! Deze week krijgen we weer lege containers. 

Dus vraag je vrienden, familie of je buren of zij nog lege batterijen hebben. 

We willen natuurlijk heel graag die hoofdprijs winnen! 

 

 

 

 

 

HOERA 4 JAAR 

Op dinsdag 21 november a.s. is er op de basisschool een informatiemiddag: “Hoera, ik word 4 jaar”. De bijeenkomst is om 16.00 uur in de personeelskamer van de basisschool. Deze informatiemiddag is alleen voor de ouders van de nieuwe kleuters. Wij zouden het leuk vinden als u hierbij aanwezig bent. U kunt zich aanmelden via dit e-mailadres: svdzwan@scoh.nl 

 

PIETENGYM 
Donderdag 30 november en vrijdag 1 december hebben de groepen 1 t/m 7 pietengym. De kinderen mogen in plaats van gymkleding ook pietenkleding meenemen om in te gymmen. Op de donderdag hebben de groepen 3, 4 en 5A en op vrijdag hebben de groepen 6, 7 en 5B pietengym. De kleuters hebben op maandag 27 november ook pietengym met de eigen leerkracht en mogen deze dag verkleed naar school. 

 

DINSDAG 5 DECEMBER 

Sinterklaas heeft aangegeven ook dit jaar weer even langs school te komen met zijn Pieten. Dinsdag 5 december zullen wij Sinterklaas en zijn Pieten op school verwelkomen.  

Dit jaar zullen we de Sint niet opwachten aan de straatkant, maar op het schoolplein. De leerlingen komen op gewone tijd naar de klas toe en gaan om 8.30 uur samen naar het schoolplein. Ouders vragen we achter het hek te blijven, zodat alle leerlingen de Sint goed kunnen zien. We vragen uw begrip hiervoor. We gaan er weer met z'n allen een gezellig feest van maken! 

 

SCHOEN ZETTEN 

Sinterklaas heeft ons laten weten dat de kinderen op de Leyenburgschool vrijdag 24 november hun schoen mogen zetten (t/m groep 5). De kleuters gebruiken allemaal hun gymschoen. De groepen 3,4 en 5 gaan per klas kijken of ze een schoen knutselen of ook een gymschoen gebruiken. 

 

LEYENBURGACADEMIE 

Zo langzaamaan zijn er al wat workshops die bij hun laatste les aangekomen zijn. 

De workshop graffiti had dus deze week bij de laatste les een kijkles. 

Leuk om te zien dat er veel ouders maar ook opa's en oma's kwamen kijken. 

De leerlingen hebben laten zien en ook kunnen vertellen wat ze geleerd hebben de afgelopen weken bij graffiti.  

De komende weken zullen we nog meer van dit soort kijklessen hebben. U krijgt van tevoren een uitnodiging! 

 

 

ERVARINGEN VAN DE AFGELOPEN KOFFIE-INLOOP 

De inloop van de ouders bij ons eerste informele koffiemoment van dit jaar was een groot succes. Een groot aantal ouders wist de personeelskamer te vinden. Naast het gezellig praten met de leraren en andere ouders, was er ook ruimte voor vragen en thema’s waar de leerlingen en ouders zich nu mee bezighouden.  

Zo kwam er een vraag naar voren over het gebruik van sociale media en chat websites. Een gegronde vraag en ook een waar ouders en school zich mee bezig houden. Op dit moment zijn wij in school bezig met trainingen/lessen van Digiwijzer Nederland. Hier krijgen wij informatie hoe om te gaan met sociale media, chat websites etc.  

Heeft u hier vragen over of wilt u meer informatie, neemt u dan gerust contact met een van ons op. Wij staan u graag te woord. U kunt via deze link van Digiwijzer (https://digiwijzer.nl ) op de hoogte blijven van het laatste nieuws. Zij geven onder andere tips en tricks. Niet alleen over sociale media, maar ook bijvoorbeeld over gameverslaving of andere thema’s waar kinderen elke dag mee te maken hebben. 

NIEUW GEZICHT IN DE SCHOOL 
Vanaf 1 november jl. is juf Wietske Verkuyl een nieuwe juf in groep 7B.  Juf Wietske volgt de opleiding zij-instromer voor de basisschool. Zij zal op dinsdag, donderdag en vrijdag in de groep zijn. Wij wensen haar veel werkplezier op Leyenburg. 

 

PEUTERNIEUWS 

Op dinsdag 5 december zijn alle peuters welkom. Wij verwachten de peuters om 8.30 uur en zij mogen om 11.00 uur weer opgehaald worden. In de middag is de peuterschool gesloten. 

 

Peuterschool gesloten: woensdag 6 december i.v.m. studiedag  

Vrijdag 22 december vanaf 12.00 uur gaan wij kerstvakantie vieren t/m 7 januari 2024. 

 

RECTIFICATIE MR NIEUWS: 

In de afgelopen nieuwsbrief van 1 november jl. stond een verkeerd emailadres.  

 

Wij vinden het belangrijk om als ouders en team samen na te denken over alle belangrijke onderwerpen die zich binnen de school afspelen. Helaas zijn wij als MR zijnde nog niet compleet en zijn wij op zoek naar nog één ouder die ons komt versterken. Onderaan deze nieuwsbrief vindt u de vacature.  

Heeft u interesse? Dan kunt u mailen naar leyenburg@scoh.nl t.a.v.  Evelien in 't Veld  

  

Vriendelijke groet, namens het team 

Maria Wulffelé 

Karin Simonetti