https://leyenburgschool.nl/wp-content/themes/gymappstest Nieuwsbrief 1 april | Peuter- en Basisschool Leyenburg

Nieuwsbrief 1 april

AGENDA 

Vrijdag 29 maart t/m maandag 1 april: paasvakantie 

Dinsdag 9 april: inloopochtend bij groep 1/ 2 tot 8.45 uur 

Dinsdag 9 april: groepen 7 naar het Rijksmuseum 

Woensdag 17 april: studiedag; alle leerlingen vrij 

Vrijdag 19 april: koffieochtend voor kleuterouders 

Vrijdag 26 april: Juffen/meestersdag en Koningsspelen 

Maandag 29 april t/m vrijdag 10 mei: meivakantie 

Dinsdag 14 mei: museumbezoek groep 6A 

Woensdag 15 mei en donderdag 16 mei: schoolfotograaf 

Woensdag 16 mei: museumbezoek groep 6B 

 
FIETSEN OP SCHOOL 

Op de Leyenburgschool is er een aantal leerlingen in het bezit van een elektrische fatbike 

Op het schoolplein is fietsen verboden. Bij de leerlingen die in het bezit zijn van een fatbike zullen wij deze regel extra streng handhaven. Dit kan namelijk voor gevaarlijke situaties zorgen.  

 

KOFFIEOCHTEND VOOR (OUDSTE) KLEUTEROUDERS 

Op vrijdag 19 april is er een koffiemoment voor de ouders van de (oudste) kleuters. Twee leerkrachten gaan de ouders uitleg geven over de leervoorwaarden die nodig zijn om te kunnen starten in groep 3 met leren lezen. Om half 9 staat de koffie klaar en de bijeenkomst duurt maximaal een uur. 

 

BOUW EN VERBOUWING 

Deze week zijn alle ruimtes rond de personeelskamer en de (oude) keuken klaar. Bij ingang A zitten dan de administratie, onze IBers en de directie. De personeelskamer is nu heel groot geworden en daar willen we graag een schoolbibliotheek maken. De interne verbouwing verplaatst zich nu naar de andere kant van de school (bij groep F). Daar komen diverse gespreksruimtes. 

Ook de bouw van de kinderopvang gaat starten. In de week van 8 april gaan de eerste voorbereidingen beginnen voor het paviljoen. Als eerste wordt het kleine schuurtje naast de gymzaal afgebroken. Ook de fietsenstalling moet worden verplaatst. De fietsen kunnen dan tijdelijk even tegen het hek aan de kant van het Castricumplein geplaatst worden. 

 

NIEUWE TOESTELLEN GYMZAAL 

Onlangs hebben we veel verouderde materialen in de gymzaal vervangen. Er is ook een opruimactie geweest en er volgt nog een grotere schoonmaakactie. Zo zorgen we ervoor dat onze kinderen weer in een fijne omgeving kunnen sporten. 

 

 

INFORMATIEBIJEENKOMST  VIJF-GELIJKEDAGENMODEL 
Afgelopen maandag 25 maart hebben wij een informatieve ouderavond gehouden over het vijf-gelijkedagenmodel. De opkomst was groot. Wij hebben aan de hand van slides de ouders geïnformeerd over de invulling en de voor- en nadelen van dit model. De hoofdredenen om de schooltijden te gaan veranderen zijn o.a de kosten, de conflicten bij de TSO en ouders die ontevreden zijn met de huidige situatie. 

Tijdens deze avond hebben we met de aanwezige ouders vragen kunnen beantwoorden en ook informatie uitwisselen over de voor en tegens van dit model. 

Dit was een informatieve ouderavond. Wij gaan de uitkomsten van deze avond bundelen en deze voorleggen aan de oudergeleding van de MR. Op 22 april is er nog een moment met een deel van de ouders om verder hierover te praten. Daarna houden wij u op de hoogte over de vervolgstappen.  

Als u vragen heeft over dit thema dan kunt u een mail sturen naar het algemene emailadres (leyenburg@scoh.nl) van de school. Wij zorgen dat deze vragen bij de MR leden terecht komen. De slides van de avond krijgt u via de e-mail toegestuurd.  

 

MENTOS GROTE PRIJS VAN NEDERLAND 

Een bericht van Irina Schouten, juf van groep 4c: 

Zoals sommigen van jullie misschien al weten, speel ik elektrische gitaar in de band IVYVOX. Nu hebben wij de eer om mee te mogen doen aan de ‘Mentos Grote Prijs van Nederland’! 

Dit is een muziekwedstrijd waarbij je als act veel kan winnen: €10.000 aan prijsgeld te investeren in je muzikale act, optredens in Tivoli Vredenburg, air-time op Q music etc etc. 

Om te winnen moeten we eerst door naar de halve finale. Tien van de dertig acts gaan door. Daarbij hebben wij jullie hulp erg hard nodig! 

Vanaf NU kunnen jullie gaan stemmen op onze Wisseloord Studios live opname (+ video) van onze song TROUBLE. 

Stemmen & de opname bekijken kan enkel en alleen via de Sounders Music-app, waarbij het nodig is om een account aan te maken en je gegevens in te vullen. Dit kost maar een paar minuutjes, maar voor ons betekent het de WERELD! Wij zijn van jullie stem echt afhankelijk! 

Via onderstaande link kom je direct bij TROUBLE (onze song) uit. Hoe hoger de stem (5=geweldig en is de max), hoe meer kans we maken! 

Stemmen kan van 25 maart 12:00 uur tot 5 april 12:00 uur. 

Heel erg bedankt als jullie de moeite erin hebben gestoken om te stemmen! 

 

Instagram van IVYVOX: https://www.instagram.com/ivyvoxmusic/    

Spotify van IVYVOX: IVYVOX  

Youtube van IVYVOX: https://www.youtube.com/@IVYVOXMUSIC 

Site van IVYVOX: www.ivyvox.com 

 

Afbeelding met Lettertype, Graphics, logo, symbool

Automatisch gegenereerde beschrijvingAfbeelding met kleding, schoeisel, persoon, glimlach

Automatisch gegenereerde beschrijving 

 

 

 

  

 

Fijne paasdagen en vriendelijke groet, namens het team, 

Maria Wulffelé 

Karin Simonetti 

 

 

 

Ingezonden  

 

 

YMCA Kamp 

 

Beste ouders en kinderen,  

 Ik ben inmiddels nu 4 jaar verhuisd naar Vaassen, maar sommige van jullie zullen mij misschien nog wel kennen uit de tijd (7 jaar) die ik met veel plezier op deze school heb gewerkt.  Graag wil ik het YMCA zomerkamp bij jullie onder de aandacht brengen! Ikzelf ben als kind meegeweest op dit kamp. Dit vond ik zo leuk dat ik nooit meer weg ben gegaan en inmiddels dus al jaren zelf leiding ben. Vanuit mijn enthousiasme voor ons kamp hoop ik met dit bericht weer ouders en kinderen te overtuigen om ook eens mee te gaan. Vele Leyenburgkids gaan nu ook al jaren mee of zijn al jaren mee geweest. Denkt u er eens over na of ook u uw zoon/dochter een week lang leuke (bos)spellen wil laten spelen, wil laten slapen met (nieuwe) vrienden/vriendinnen in een tent, een dagje wil laten zwemmen, maar vooral een geweldige kampervaring wil geven. En dat allemaal in de prachtige tuin van Paleis ‘t Loo in Apeldoorn. Voor €175 krijgt uw kind een week vol plezier. 

 

Mocht u zich zorgen maken over het geld: geen probleem! Zeker dan nemen we uw zoon/dochter graag mee voor een geweldige vakantieweek. Geeft u dit dan aan bij de inschrijving of neem contact met ons op en dan komen we samen tot een oplossing. Iedereen, echt iedereen kan met ons mee!  

  

Nog vragen? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen (zie telefoonnummer en mailadres op de bijgevoegde flyer) Neem ook gerust een kijkje op onze sociale media: ‘Ymcaschilderskwartier’ op Facebook en Instagram! 

  

Hier kunt u onder andere de dagfilmpjes bekijken van de afgelopen jaren en krijgt u een goed beeld van het kamp.  

  

Ik hoop dit jaar weer nieuwe Leyenburgkinderen op kamp te mogen verwelkomen.  

 

Met vriendelijke (oud) juf Veerle