https://leyenburgschool.nl/wp-content/themes/gymappstest Extra Nieuwsbrief | Peuter- en Basisschool Leyenburg

Extra Nieuwsbrief

EXTRA NIEUWSBRIEF APRIL! 

 

AGENDA: 

Woensdag 19 april t/m donderdag 20 april: eindtoets groep 8 

Donderdag 20 april: kijkochtend groep 1/ 2 tot 9.00 uur 

Vrijdag 21 april: juffen- en meestersdag/koningsspelen 

Maandag 24 april t/m vrijdag 5 mei: meivakantie 

Woensdag 10 mei t/m vrijdag 12 mei: schoolfotograaf 

Donderdag 11 mei: extra sportdag kleuters, Giga kangoeroedag. 

Woensdag 17 mei: inloopmoment groep 1/ 2 tot 8.45 uur 

Donderdag 18 mei t/m vrijdag 19 mei: hemelvaartvakantie 

Woensdag 24 mei: Grote Rekendag 

Maandag 29 mei: Pinkstervakantie 

Woensdag 31 mei: peuterschool gesloten i.v.m. studiedag 

 

 

CENTRALE EINDTOETS GROEP 8 

Woensdag 19 en donderdag 20 april zal in de groepen 8 de Centrale Eindtoets worden afgenomen. De kinderen gaan de Eindtoets op een laptop maken via een beveiligde internetomgeving. Inmiddels zijn er in de groepen 8 twee succesvolle systeemchecks gedaan om te kijken of alles goed werkt.  

 

KONINGSDAG/JUFFEN EN MEESTERSDAG 

Op 21 april vieren wij allemaal feest. In de ochtend vieren alle juffen en meesters hun verjaardag in de eigen groep. Er is een gezamenlijk moment met de kinderen op het plein (onder schooltijd) waar alle medewerkers van de Leyenburg worden toegezongen door alle kinderen. Zo zijn de collega’s zonder vaste groep ook echt jarig die dag! 

In de middag vieren wij Koningsdag. In elke klas is er een activiteit voor de kinderen. Op deze middag koppelen we een ouder kind aan een jonger kind en samen lopen ze dan door de school om allerlei spelletjes te gaan spelen. De ouderraad zorgt deze middag voor een snoepje, limonade en een ijsje.  

De kinderen mogen deze dag verkleed komen. 
 

EXRTA SPORTDAG KLEUTERS: GIGA KANGOEROEDAG 

Op donderdag 11 mei hebben wij een sportdag die door Die Haghe wordt georganiseerd. 

Mocht de sportdag niet doorgaan i.v.m. slecht weer, dan hoort u dat op woensdag 10 mei. 

De sportdag is van 8:45 uur tot 10:15 uur. 

 

De kinderen moeten om 8:20 uur aanwezig zijn op Die Haghe; zij moeten dus naar Die Haghe gebracht worden en niet naar school. 

 

U moet uw kind deze dag wel gewoon een pauzehapje mee naar school geven. 

 

Wij lopen rond 10:30 uur weer terug naar school. Per groep zijn wij op zoek naar drie ouders die met ons kunnen teruglopen naar school. U kunt zich aanmelden bij de leerkracht van uw kind. 

 

Adres: 

Die Haghe 

Baambruggestraat 10 

2546 SK Den Haag 

 

Gaat uw kind die dag naar de voorschoolse opvang? Dan horen wij dat graag.  

Dan kunnen wij samen met die kinderen onder begeleiding van een leerkracht naar Die Haghe lopen vanaf de voorschoolse opvang. 

 

SCHOOLFOTGRAAF 10, 11 EN 12 MEI 

Op woensdag 10 mei, donderdag 11 mei en vrijdag 12 komt de schoolfotograaf weer portretfoto's en groepsfoto's maken. Een delegatie van de ouderraad heeft dit jaar wederom de achtergrond uitgezocht voor de foto. 

Op woensdag zijn groep 6A, 4C, ½ B, 1/ 2 E, 7C en 7A aan de beurt 

Op donderdag zijn de peuters A + broer en zus op de basisschool, 3A, 3B, 4B, 4A, 6B, peuters D + broer/zus op de basisschool, 5B, 8A en 8B + broer/zus op de basisschool en kinderen van de BSO 2 Samen aan de beurt 

Op vrijdag zijn de groepen 5A, peuters B \+ broer/zus op de basisschool, 1/ 2A, 1 /2 C, 1/ 2D, 3C en peuters C+ broer/zus op de basisschool aan de beurt. Als alle groepen zijn geweest, wordt de broer/zusfoto gemaakt (alleen kinderen die op de basisschool zitten). 

Dit alles is onder voorbehoud. 

 

EINDE SCHOOLDAG 

Na de meivakantie zullen alle leerkrachten aan het einde van de schooldag met de groep mee naar buiten lopen. De leerkrachten van de groepen 1 t/m 3 doen dit altijd al, maar ook de leerkrachten van de groepen 4 t/m 8 zullen met de groep mee naar buiten lopen. Op deze manier kunnen de kinderen rustig en veilig naar buiten en dan zijn de leerkrachten ook aanwezig op het plein voor eventuele vragen en opmerkingen. De kinderen die de klassenbeurt hebben, blijven wel even achter in de groep. Zij komen later naar buiten. 

 

GEEN NIEUWSBRIEF BEGIN MEI 

Vanuit de ouderenquête is naar voren gekomen dat ouders het niet prettig vinden om één keer in de maand de nieuwsbrief te ontvangen. Wij hebben daarom besloten twee keer per maand de nieuwsbrief naar u te sturen. Dit zal de eerste en de vijftiende van de maand gebeuren. Omdat er nog maar één week school is na deze nieuwsbrief, is de volgende nieuwsbrief rond 15 mei. 

 

Vriendelijke groet, namens het team 

Maria Wulffelé 

Karin Simonetti 

 

 

 

 

 

VakantiepasClub meivakantie 

In de meivakantie is er veel te doen voor de leden van de VakantiepasClub. Dat is de gratis digitale VakantiePas voor de korte schoolvakanties.  

Doen 

Het Natuureducatiecentrum bij Stadsboerderij de Herweijerhoeve heeft een speurtocht naar kleine diertjes die uit hun winterschuilplaats zijn gekropen. In LEGOLAND Discovery Centre is een nieuw Superheldenevenement. Het Haags Kunstatelier, Mama Roos en Laurant Styling bieden knutselworkshops en natuurlijk zijn er weer leuke dingen voor sportievelingen en theater- en filmliefhebbers. 

Winnen 

Kinderen die willen laten zien hoeveel lol ze hebben met de VakantiepasClub, maken kans op een Eftelingkaart ter waarde van € 50,-. Kijk voor deze winactie op www.vakantiepas.nl bij Stuur in en Win. 

 

Lid worden 

Is uw kind nog geen VakantiepasClublid, geef het dan (gratis) op via www.vakantiepas.nl. 

Leden van de VakantiepasClub krijgen een digitale nieuwsbrief met meer dan 20 activiteiten en kortingsbonnen.