Maandag 19 oktober/vrijdag 23 oktober: herfstvakantie
Woensdag 28 oktober: kabouterfeest groep 1/ 2

AFSCHEID JUF MIJKE NIEUWENHUIJSE EN JUF ANNEMARIE DE HEIDEN
Juf Mijke onze gymjuf en juf Annemarie onze IB’er voor de peuters en groep 1/2 en 3 nemen afscheid van CBL. Juf Mijke is in juni bevallen van een dochter en heeft een baan gevonden dichterbij huis op een middelbare school. Juf Puk geeft nu al gymles aan de groepen 3 t/m 8 en dat blijft ook zo. Juf Annemarie is toe aan een volgende stap in haar carrière en zal ons dus ook gaan verlaten. Wij willen beide juffen hartelijk danken voor alles wat zij hebben betekend voor de leerlingen en de school. Wij wensen beide juffen veel succes in de toekomst.

STUDIEDAG 9 OKTOBER 2020
Vandaag hebben we als team een compleet digitale studiedag gehad.
We hebben met elkaar gekeken naar methodes voor digitale verwerking en wereldoriëntatie. We zijn geïnspireerd en zullen hier ook de komende maanden aandacht aan besteden.

DE KINDERBOEKENWEEK
Afgelopen woensdag gingen de groepsleerkrachten maar ook de IB’er in een andere klas voorlezen. In groep 1/2 a kwam de grote meester van groep 8 voorlezen! De kleuterjuffen gingen naar een hogere groep en sommige klassen kregen weer even hun ‘oude’ juf terug. De kinderen vonden het geweldig om door een andere juf of meester voorgelezen te worden! Maar ook de leerkrachten hebben er veel plezier aan beleefd!

STUDIEDAGEN 11 NOVEMBER EN 18 NOVEMBER VERVALLEN
De studiedagen van 11 en 18 november komen te vervallen. We hebben dit besloten in verband met de vele dagen lesuitval door Covid19. De overige studiedagen blijven voorlopig staan en als daar verandering in komt, laten we u dat weten.
In de schoolkalender staat ook een kijkmoment op 12 november in de klassen gepland. Ook dit komt te vervallen in verband met de Coronamaatregelen.

KLEDING KINDEREN
Wilt u alstublieft de kinderen warm aankleden? Omdat we moeten ventileren, staan de ramen en deuren open en is het koud in de school en de klassen. Er zitten kinderen te bibberen van de kou. Dus als u ze in ieder geval een trui of vest aan doet, is dat heel fijn. Alvast bedankt.

RUGBYCLINIC
Dinsdag 13 oktober worden er tijdens de gymlessen van de groepen 6 t/m 8 rugbyclinics gegeven. De rugbyclinics worden verzorgd door een trainer van rugbyclub WRC Te Werve. Na afloop van de clinic krijgen de kinderen een flyer met informatie en contactgegevens mee, voor als zij geïnteresseerd zijn in het rugby.

In de komende week staat voor de Leyenburgaanpak “de gymzaal en het speellokaal” centraal. We letten extra op de volgende afspraken:
Gymzaal:
– Ik respecteer wat een ander wel of niet kan
– Ik ben verantwoordelijk voor de spullen die ik gebruik
– Ik luister naar wat ik moet doen en voer de opdracht juist uit
Speellokaal:
– Ik luister naar de opdracht en voer deze volgens de uitleg uit
– Ik loop de trap af en ga zitten op de bank/grond
– Ik vraag of ik naar de wc mag