https://leyenburgschool.nl/wp-content/themes/gymappstest Weekbrief 7 | Peuter- en Basisschool Leyenburg

Weekbrief 7

AGENDA
Maandag 11 oktober: verhalenverteller voor alle groepen
Vrijdag 15 oktober: boekenbal
Maandag 18 oktober t/m vrijdag 22 oktober: herfstvakantie
Woensdag 27 oktober: kabouterfeest groepen 1/ 2
Dinsdag 2 november: informatieavond groep 8
 
KINDERBOEKENWEEK
Op maandag 11 oktober komt er een verhalenverteller in het kader van de Kinderboekenweek. Deze verteller komt voor alle groepen in de grote gymzaal. Deze dag wordt er dus geen gym gegeven.
 
Vrijdag 15 oktober sluiten wij de kinderenboekenweek af met een boekenbal. Elke groep bereidt iets voor om te presenteren aan andere groepen van de school. Dit is allemaal onder schooltijd in onze gymzaal. Er zal vrijdag dus geen gymles zijn voor de groepen die op vrijdag gym hebben.
 
VRIJWILLERGERS GEVRAAGD
Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die tussen de middag de mensen van Sporttalent kunnen ondersteunen bij hand- en spandiensten (toiletbezoek, pleister plakken en andere ondersteunende zaken). De werktijd is van 11.55 uur tot 13.00 uur. Hiervoor is een vrijwilligersvergoeding beschikbaar. U kunt zich via een e-mail aanmelden: leyenburg@scoh.nl
 
LEYENBURGACADEMIE GAAT WEER VAN START!
Wij zijn heel blij dat de Leyenburgacademie weer van start kan. Er hebben zich heel veel kinderen aangemeld voor de verschillende cursussen. Zoveel dat niet alle kinderen geplaats kunnen worden. De kinderen die zijn uitgeloot komen op de lijst voor de volgende cursusperiode.
 
NIEUW GEZICHT IN DE SCHOOL
Per 25 oktober komt meester Otto Aalpol bij ons werken. Meester Otto komt ondersteunen in de groepen vier. We wensen meester Otto een fijne tijd toe op de Leyenburgschool
 
KINDERPOSTZEGELACTIE 2021
Van woensdag 29 september t/m woensdag 6 oktober hebben de leerlingen van de groepen 8 kinderpostzegels en andere artikelen verkocht voor de Kinderpostzegelactie. Dit jaar gaat de opbrengst naar projecten die kinderen helpen meer veerkracht te ontwikkelen. Met als doel zo beter in staat te zijn om de crisistijd (corona) door te komen. Veel kinderen zijn met een Kinderpostzegelbox bij mensen aan de deur geweest om zo veel mogelijk artikelen te verkopen. Dit jaar kon er ook via een QR-code artikelen besteld worden. De leerlingen konden op een persoonlijke internetpagina hun verkopen bijhouden. Door de persoonlijke QR-code, konden we in de klas elke dag zien hoeveel euro er op gehaald was. We kunnen de actie een enorm succes noemen. Sommige leerlingen hebben zelfs individueel voor honderden euro’s (!) kinderpostzegelartikelen verkocht.
In totaal hebben de groepen 8A, 8B en 8C in 1 week tijd bijna 4300 euro opgehaald! Wat een prestatie!
 
LEYENBURGAANPAK
Voor de komende week staat voor de Leyenburgaanpak de gymzaal en het speellokaal centraal.
We letten extra op de volgende gedragsverwachtingen:
 
GYMZAAL
– Ik respecteer wat een ander niet kan
– Ik ben verantwoordelijk voor de spullen die ik gebruik
– Ik luister naar wat ik moet doen en voer de opdracht juist uit 
SPEELLOKAAL
– Ik vraag of ik naar de wc mag
– Ik luister naar wat ik moet doen en voer de opdracht juist uit
– Ik loop de trap rustig af en ga direct op de bank/grond zitten 

Vriendelijke groeten namens het team,
Maria Wulffelé
Karin Simonetti
 
INGEZONDEN
 
Jeugdvoetbaldagen in de herfstvakantie op het complex van HSV Duno
 
Speciaal voor jeugdspelers uit de regio die als een profvoetballer willen trainen is dit de kans!
 
De jeugdvoetbaldagen zullen plaatsvinden tijdens de herfstvakantie op maandag 18 en dinsdag 19 oktober 2021, op het complex van HSV Duno in Den Haag, van 10.00 uur tot 16.15 uur.
 
Alle kinderen van 5 tot en met 15 jaar kunnen hieraan deelnemen. Van keeper tot spits, iedereen is welkom! Je hoeft geen lid te zijn van een bepaalde vereniging, iedereen kan zich aanmelden!
 
De specifieke trainingen zullen worden verzorgd door professionele trainers. Men krijgt alle basistechnieken aangeleerd volgens de Wiel Coerver methode. De kinderen worden begeleid door een team van enthousiaste trainers. Dankzij een intensieve en wedstrijdgerichte scholing zal de balvaardigheid en het zelfvertrouwen van de kinderen verder toenemen.
 
Het moderne voetbal eist een dynamische balvaardigheid en deze zal de jeugd verwerven nadat ze de bewegingen met de bal technisch goed beheersen. Door gevarieerde oefenvormen en ontelbare snelle acties te hebben gemaakt heeft de speler zijn handelingssnelheid sterk ontwikkeld. Het aan- en meenemen van de bal en het verkrijgen van een prima traptechniek gaat hierdoor veel gemakkelijker, omdat het totale balgevoel enorm vooruitgaat. Dit gebeurt door veelzijdige techniektraining. Dankzij een individuele techniekverbetering is het mogelijk het collectieve spel op een veel hoger niveau te brengen. Spelers worden zelfbewuster en eisen meer en meer de bal op.
 
INSCHRIJVEN:
Men kan zich inschrijven voor deze jeugdvoetbaldagen door hier te klikken of door te gaan naar https://www.jeugdvoetbaldagen.com/komende-jeugdvoetbaldagen
 
Iedereen mag zich aanmelden; je hoeft dus geen lid van een bepaalde vereniging te zijn. Verzoeken om samen met vrienden of vriendinnen in dezelfde groep zijn mogelijk.


VakantiepasClub herfstvakantie
 
Mozaïeken of beeldhouwen, dansen of naailes, speuren of klimmen: voor de leden van de VakantiepasClub is er van alles te doen deze herfstvakantie! Ze krijgen een digitale nieuwsbrief met wel 18 activiteiten en kortingsbonnen. Een van de acties is: maak bewoners van een verzorgingshuis blij met een leuke kaart of tekening. Deze actie loopt tot en met 24 oktober. Daarna kiest een jury van bewoners een winnaar. Kijk op de website voor alle informatie.
 
Vacature bestuurslid
 
De VakantiepasClub is onderdeel van de Stichting VakantiePas. Haar doel is om kinderen tijdens schoolvakanties meer mogelijkheden te geven om hun talenten te ontdekken en ontwikkelen.  Binnenkort verlaat de huidige penningmeester het bestuur dat bestaat uit vrijwilligers. Heeft u een financiële achtergrond en wilt u de VakantiePas helpen bij het bereiken van haar doel? Bekijk dan de vacature (vakantiepas.nl/vacature) en solliciteer.
 
Is uw kind nog geen VakantiepasClublid, geef het dan (gratis) op via www.vakantiepas.nl