Dinsdag 29 september: leerlingenraadvergadering
Donderdag 8 oktober: vergadering ouderraad
Vrijdag 9 oktober: studiedag: alle leerlingen vrij

CORONA
De besmettingen lopen in Den Haag nog steeds flink op, zoals u in nieuwsberichten kunt lezen. Omdat we op school de richtlijnen streng opvolgen, mogen leerkrachten die klachten vertonen niet op school komen tot de leerkracht de testuitslag heeft gekregen. Zodra deze negatief is gebleken, komen zij weer op school. Dit betekent dat u zich geen zorgen hoeft te maken als er een leerkracht verkouden in de school rondloopt, want deze is dan getest.

GROEPEN NAAR HUIS
Wanneer een leerkracht niet aanwezig is, blijven de komende periode de leerlingen thuis volgens onderstaand roulatieschema.
Wij beraden ons op stappen die we kunnen nemen als de situatie in Den Haag nog erger wordt en er nog minder mensen beschikbaar zijn voor het onderwijs.

THUISBLIJFREGELS
In de persconferentie van 18 september zijn de thuisblijfregels voor leerlingen tot en met 12 jaar aangepast. Het is belangrijk om goed op de hoogte te zijn van deze aangepaste regels, zodat je als medewerker weet wanneer een leerling op school kan zijn met klachten én wanneer een leerling naar huis moet gaan/thuis moet blijven.
De aangepaste regels op een rijtje:
Voor leerlingen van de (peuter)school tot en met 12 jaar geldt, dat zij bij verkoudheidsklachten (neusverkouden, loopneus, niezen, keelpijn) naar school mogen komen, behalve als de leerling (ook) andere COVID-klachten heeft. Zoals koorts en/of benauwdheid en/of (meer dan incidenteel) hoesten en/of plotseling verlies van reuk- of smaak). De leerling moet dan thuisblijven en uitzieken tot de klachten 24 uur over zijn. Het advies aan de ouders is om het kind te laten testen als het ernstig ziek is.
Voor alle leerlingen geldt dat zij thuisblijven:
 – als iemand in het huishouden is getest op COVID-19 met een positieve uitslag
 – als een huisgenoot van de leerling koorts heeft (boven 38 graden Celsius) en/of last van benauwdheid heeft.
 – als de leerling een contact is van iemand die positief getest is op COVID-19 en de leerling ontwikkelt (verkoudheids)klachten
 – op advies van de GGD (in het kader van bron- en contactonderzoek)

Vandaag komt groep 8 weer terug van kamp. Ze hebben een geweldig week gehad. Zelf vuur maken, brons gieten en heel veel hutten bouwen. Een ervaring om nooit meer te vergeten en voor alle groepen iets om naar uit te kijken.

OOIEVAARSPAS SCANNEN
Het is weer tijd om de ooievaarspas te scannen. Helaas mogen de ouders niet de school in i.v.m. de Coronamaatregel, daarom kunt u dit jaar de pas aan uw kind meegeven. Als u van tevoren de leerkracht van uw kind ervan op de hoogte stelt dat hij/zij de pas bij zich heeft, dan zorgt Irene van de administratie ervoor dat de passen gescand worden.

De komende week staan voor de Leyenburgaanpak “het schoolplein” centraal
We letten extra op de volgende afspraken:
– Ik speel op de aangegeven plaats
– Wat ik zelf niet fijn vind, doe ik ook niet bij een ander
– Ik ben verantwoordelijk voor de spullen die ik gebruik