Maandag 21 september t/m vrijdag 25 september: schoolkamp Vledder
Donderdag 24 september: Medezeggenschapvergadering
Dinsdag 29 september: leerlingenraadvergadering
Woensdag 30 september: start Kinderboekenweek

U heeft vast de berichten gevolgd; de besmettingen lopen in Den Haag flink op.
Omdat we op school de richtlijnen streng opvolgen en verkouden kinderen (groep 3 en hoger) en leerkrachten niet op school mogen komen, betekent dit dat er de komende periode wederom klassen naar huis kunnen worden gestuurd.
Dit gebeurt volgens het roulatieschema zoals vermeld in de vorige weekbrief. Voor de kinderen die thuisblijven staat er dan een rooster klaar, zodat er thuis gewerkt kan worden.

LAPTOP
Om thuis te kunnen werken moeten onze leerlingen de beschikking hebben over een device. Wij willen graag weten welke leerlingen thuis geen beschikking hebben over een device. De mogelijkheid bestaat om voor leerlingen vanaf groep 3 een aanvraag in te dienen bij de school om een laptop te lenen.
Omdat de levering van laptops nog op zich laat wachten zal dit enige tijd duren. Binnenkort krijgt u van Juf Munise een mail waarin staat hoe u een leenlaptop kunt aanvragen.

SCHOOLKAMP VLEDDER
Maandag 21 september t/m vrijdag 25 september gaan de beide groepen 8 op schoolkamp naar Vledder. De kinderen vertrekken vanaf de Nieuwendamlaan. De ouders van de groepen 8 hebben hier informatie over gekregen. Normaal gesproken mogen de jongere kinderen, die op CBL zitten, met de ouders samen broer of zus uitzwaaien maar dit jaar in verband met alle bijzondere richtlijnen kunnen wij dat helaas niet toestaan.
Voor het maken/delen van beeldmateriaal van de kinderen vragen wij de ouders nog toestemming te geven. Er is inmiddels een mail verstuurd hierover. Wilt u dat zo snel mogelijk doen? U kunt dat mailen naar meester Nafta en meester Paul. Zonder toestemming wordt er van uw kind geen beeldmateriaal tijdens het schoolkamp geplaatst of gedeeld.

GEEN GYM VOLGENDE WEEK
De gymlessen voor de groepen 3 t/m 7 komen te vervallen. Onze gymjuf juf Puk gaat namelijk met de groepen 8 mee op kamp.

OOIEVAARSPAS SCANNEN
Het is weer tijd om de ooievaarspas te scannen. Helaas mogen de ouders niet de school in i.v.m. de Coronamaatregel, daarom kunt u dit jaar de pas aan uw kind meegeven. Als u van tevoren de leerkracht van uw kind ervan op de hoogte stelt dat hij/zij de pas bij zich heeft, dan zorgt Irene van de administratie ervoor dat de passen gescand worden.

KINDERBOEKENWEEK 30 SEPTEMBER TOT 11 OKTOBER
Dit jaar staat de Kinderboekenweek in het teken van de geschiedenis. Het thema is: ‘En toen?’. De kinderen mogen woensdag 30 september verkleed op school komen.

Tijdens de Kinderboekenweek gaan we terug in de tijd. Boeken brengen geschiedenis tot leven, waardoor de wereld van vroeger tastbaar wordt. Lees spannende verhalen over ridders, verplaats je in oorlogstijd of kom van alles te weten over de Oudheid. Je hebt geen tijdmachine nodig om andere tijden te ontdekken. Verken alle werelden van toen door het lezen van boeken!’

De komende week staan voor de Leyenburgaanpak “de toiletten” centraal.
We letten extra op de volgende afspraken:
– Ik laat het toilet schoon achter
– Ik was mijn handen
– Ik doe het licht uit

Maria Wulffelé

INGEZONDEN
 2Burchten/2Samen
Wat hebben we een leuke vakantie gehad…
Het is vrijdag 17 juli, 12 uur…de bel gaat, yes het is vakantie!!!
Maar toch zou het anders worden; kunnen we wel of niet op vakantie?
Veel kinderen bleven dit jaar thuis vanwege de corona of gingen in Nederland op vakantie. Ook bij de opvang ging het dit jaar anders dan anders. Zo mochten we niet met het openbaar vervoer en konden we niet zomaar overal naar toe.
Was dit erg? Nee helemaal niet, wat hebben we een leuke vakantie gehad met elkaar.

Binnen 2Samen was er vooraf al goed nagedacht wat we de kinderen allemaal konden bieden in de vakantie. Er zijn allemaal pakketten samengesteld met materialen zodat we zelf op locatie aan het werk konden met verschillende activiteiten. Zo hadden we mozaïek met zaden, poppenkast maken, stempelen en kaarten maken enz. 1x in de week hadden we een activiteit waar een docent voor kwam en deze bleef dan ook langer dan normaal, zodat we meerdere kinderen mee konden laten doen aan de activiteit.
Zo hebben de kinderen les gehad in Capoeira. Ze hebben geleerd hoe je zelf stoepkrijt kunt maken, ze hebben vogels leren maken en er een mobiel van gemaakt, ze hebben voor elkaar gekookt enz. enz.

Ook hebben we gekeken naar mogelijkheden in de omgeving die we met de kinderen op loopafstand konden ondernemen, zoals de boerderij. We hebben daar geholpen met het verzorgen van de dieren, hebben de ezels uitgelaten, spelletjes gedaan die voor ons klaarstonden en er zijn heerlijke pannenkoeken gebakken voor de kinderen (die echt nog lekkerder waren dan thuis).
We zijn gaan klimmen bij pluk in Loosduinen. Daar konden we met de kinderen in groepjes met de 2Samen bus naar toe en wat vonden de kinderen het spannend en wat klommen ze hoog.
En we hebben meegeholpen met vlinders maken bij pand zuid west op de Leyweg (oude V&D) voor een tentoonstelling eind deze zomer in de centrale bibliotheek. Verder hebben we zelf nog allerlei activiteiten bedacht zoals dansende kwallen maken, een beauty dag, waterspelletjes en de badjes (als het mooi weer was), boksen, een gezonde dag waar we met elkaar de hele dag door allemaal gezonde dingen maakten, zelf bad bruisballen maken, verven met waterballonnen enz. enz

Zoals u kunt lezen hebben wij ons geen moment verveeld deze bijzondere vakantie en kijken wij alweer uit naar de volgende vakantie.

Team 2Burchten