https://leyenburgschool.nl/wp-content/themes/gymappstest Weekbrief 39 | Peuter- en Basisschool Leyenburg

Dinsdag 6 juli: opfrisverlof kleuters
Donderdag 8 juli: eerste keer wennen in nieuwe groep 3
Donderdag 8 juli: alternatief schoolreis groep 8 (op school)
Vrijdag 9 juli: feestelijke afsluiting groepen 8
Vrijdag 9 juli: rapport mee
Zaterdag 10 juli: afscheid groepen 8
Maandag 12 juli: studiedag: alle leerlingen vrij
Dinsdag 13 juli: feestdag voor de groepen 1 t/m 7
Woensdag 14 juli: wennen in de nieuwe groep bij de nieuwe leerkracht
Donderdag 15 juli: feestdag voor de groepen 1 t/m 7
Vrijdag 16 juli: laatste schooldag; kinderen ‘s middags vrij

OPFRISVERLOF 6 JULI
Op dinsdag 6 juli is er opfrisverlof voor de groepen 1/ 2. De kleuters zijn deze dag vrij.

VERLENGING GRATIS VERZENDEN SCHOOLFOTOGRAAF
Afgelopen maandag zijn de laatste schoolfoto's gemaakt. De fotograaf heeft laten weten dat alle foto's t/m 7 juli gratis verzonden worden.

WENNEN IN GROEP 3
Op donderdagmiddag 8 juli gaan de kleuters, die volgend jaar naar groep 3 gaan, voor de eerste keer wennen in groep 3. Het tweede wenmoment is op woensdag 14 juli. Deze wenmomenten zijn gewoon onder schooltijd.

ALTERNATIEF SCHOOLREISJE GROEP 8
Donderdag 8 juli zullen de groepen 8 een feestdag hebben die in het teken van sport, spel en plezier zal staan.  Er staan zes spectaculaire activiteiten op het programma waar de kinderen tegen elkaar zullen strijden, hun klim- en klauter- vaardigheden op de proef gesteld zullen worden, waarbij kracht en concentratie gevraagd wordt om de activiteit tot een goed einde te brengen. We vragen dan ook alle leerlingen om gemakkelijk zittende kleding aan te trekken. We verwachten de kinderen 8.20 uur op school en ze zullen om 14.50 uur de dag afsluiten, om vervolgens om 15.00 uur naar huis te gaan.
Neem een rugzak mee met voldoende eten en drinken voor de pauze van 10.00 uur. De lunch wordt door school verzorgd. Ook willen we vragen droge kleding en een handdoek mee te nemen en met mooi weer je in te smeren en zonnebrandcrème mee te nemen.

FEESTELIJKE AFSLUITING DINDAG 13 EN DONDERDAG 15 JULI (ALTERNATIEF VOOR DE SCHOOLREIS)
De groepen 1 t/m 7 hebben twee feestdagen.
De ene dag zullen de leerlingen zich bevinden in de wereld van het circus. Ze zullen leren om een acrobaat en goochelaar te zijn. Ook leren ze allerlei verschillende moeilijke trucjes. Vergeten jullie niet een schoenendoos te regelen voor deze dag?
De andere dag zullen de leerlingen niet stil zitten! Deze dag staat voor deze groepen in het thema van sport, spel en plezier waarbij er spectaculaire activiteiten zullen zijn. We vragen dan ook alle leerlingen om gemakkelijk zittende kleding aan te trekken.
Volgende week is er weer meer informatie over deze twee dagen.
Alle kinderen van de groepen 1 t/m 7 hebben een schoenendoos nodig!

VOORLOPIGE INDELING GROEPEN SCHOOLJAAR 2021-2022

8A Meester Nafta, Juf Elianne
8B Meester Paul, Juf Elianne
8C Meester Dennis, Juf Elianne

U zult in de bovenstaande indeling drie namen missen:
Juf Iris gaat emigreren naar Spanje.
Jus Raïssa en juf Pauline gaan dichter bij huis werken.
Wij vinden het natuurlijk erg jammer dat wij deze collega's volgend jaar gaan missen.

INGEZONDEN

Den Haag, 01-07-2021

Geachte ouders/verzorgers,
Om een mooi gebit te krijgen én te houden is het belangrijk dat uw kind minimaal 2 keer per jaar naar de tandarts gaat. Naar de tandarts gaan kan al vanaf het 1e tandje!! Wat veel ouders nog niet weten is dat de kosten van tandheelkundige zorg aan kinderen tot achttien jaar vanuit de basis zorgverzekering volledig vergoed wordt. Dit zonder bijbetaling of verrekening met uw eigen risico. Daarom staat op woensdag 7-7-2021 om 8.15 tot +/- 9.30 uur de bus van de JeugdTandzorg voor de school om u alle informatie te geven over goede mondhygiëne en het belang van naar de tandarts gaan. Tevens kunt u uw kind aanmelden, óók voor de Haal- en Brengservice via de school. Wij zien u graag op deze datum, wel op 1,5 meter afstand!

Met vriendelijke groet,
Carin Parri/Kim Hartung
Coördinators/begeleidsters Haal- en brengservice
JEUGDTANDZORG
Vestiging WESTEINDE

UITNODIGING: IN GESPREK MET DE WETHOUDER
Over onderwijs in Den Haag en partnerschap met ouders
Donderdag 8 juli van 19.00 – 20.00 u

Beste ouder,
Heeft u één of meer kinderen in het Haagse basis- of voortgezet onderwijs of de kinderopvang? Laat uw ideeën horen over: a) hoe ouders actief betrokken kunnen worden bij de ontwikkeling en het leren van hun kind en b) het onderwijs in de stad Den Haag. Iedere vier jaar maken schoolbesturen, kinderopvang- instellingen en de gemeente een plan voor het onderwijs, de Haagse Educatieve Agenda (HEA). In mei vonden Stads- gesprekken met professionals uit de kinderopvang en het onderwijs plaats. Op 30 juni en 8 juli gaat het over partnerschap met ouders. Ouders die actief betrokken zijn bij de ontwikkeling en het leren van hun kind dragen sterk bij aan een succesvolle ontwikkeling van hun kind. Hoe kunnen we ervoor zorgen dat zoveel mogelijk ouders in Den Haag die actieve rol pakken?
Ik nodig u van harte uit om uw ideeën te delen op 8 juli.  U kunt zich aanmelden door een e-mail te sturen naar onderwijsbeleid@denhaag.nl. Vermeld hierin uw naam en de avond waaraan u wilt deelnemen (8 juli). Meld u snel aan want er is een maximum aantal deelnemers per avond.
U ontvangt een bevestiging met daarin de locatie waar u wordt verwacht (centrum Den Haag) en een aantal vragen.
Ik zie u graag op 8 juli. Uw mening is belangrijk.

Met vriendelijke groet,
Hilbert Bredemeijer