https://leyenburgschool.nl/wp-content/themes/gymappstest Weekbrief 38 | Peuter- en Basisschool Leyenburg

Maandag 28 juni: inhaaldag schoolfotograaf
Maandag 28 juni: ouderbijeenkomst groepen 7
Dinsdag 29 juni: preadviesgesprekken groepen 7
Dinsdag 6 juli: opfrisverlof kleuters
Donderdag 8 juli: wennen nieuwe groep 3 leerlingen
Donderdag 8 juli: feestelijke afsluiting groepen 8
Vrijdag 9 juli: rapport mee
Zaterdag 10 juli: afscheid groepen 8
Maandag 12 juli: studiedag: alle leerlingen vrij

INHAALDAG SCHOOLFOTOGRAAF/GRATIS VERZENDEN TOT EN MET 27 JUNI
Maandag 28 juni komt de schoolfotograaf nogmaals langs om de kinderen, die niet aanwezig waren, op de foto te zetten. De schoolfotograaf komt in de ochtend.
Tot en met 27 juni geldt de gratis-verzenden-actie voor de al genomen schoolfoto’s. Na die datum kunt u nog wel de foto’s bestellen, maar dan komen er extra kosten bij.

OUDERBIJEENKOMST GROEPEN 7
Op maandagavond 28 juni is er een ouderbijeenkomst met de ouders van de groepen 7. Volgend schooljaar wordt de samenstelling van de huidige groepen gewijzigd. Op deze avond zullen wij de ouders informeren en is er ruimte voor vragen.

SCHOOLREISJE
Schoolreisje is dit jaar anders dan anders, maar we hebben een geweldig alternatief gevonden!
Donderdag 8 juli heeft groep 8 een alternatief schoolreisje op school. Groep 8 zal deze dag van 8.30 uur tot 15.00 uur op school zijn en de lunch wordt op school verzorgd. Drinken en een pauzehapje graag zelf meenemen! Wat we gaan doen, verklappen we nog niet.  Meer informatie zal de komende weken volgen.
Dinsdag 13 juli en donderdag 15 juli zullen de groepen 1 tot en met 7 ook een alternatief schoolreisje op school hebben. In tegenstelling tot groep 8 lunchen deze groepen wel gewoon thuis of op school bij de overblijf met eigen lunch. We willen vragen of elk kind een schoenendoos kan meenemen op een van die dagen. Welke dag dat voor uw kind is, hoort u nog! Wat we gaan doen, blijft nog even geheim.  De komende weken zal er meer informatie komen!

CORONARICHTLIJNEN
Er komen steeds meer versoepelingen en de coronarichtlijnen veranderen. Op school zal er voor de laatste weken niet veel veranderen, maar hopelijk blijft het goed gaan en gaan we volgend schooljaar zonder al te veel beperkingen tegemoet.

Maar wat verandert er per 26 juni?
Cohortering van leerlingen mag losgelaten worden;
Groep 8 mag een eindmusical opvoeren;
Klassen kunnen weer op excursie en schoolkamp;
V(S)O-scholen kunnen diploma-uitreikingen organiseren;
Het wordt voor schoolteams weer mogelijk om fysiek met elkaar te vergaderen.

Wat blijft van kracht per 26 juni?
1.5 Meter afstand houden bij volwassenen. Bij het organiseren van activiteiten moet hiermee rekening worden gehouden;
Het blijft belangrijk om je handen vaak te wassen;
Heb je coronagerelateerde klachten? Laat je testen;
Het snottebellenbeleid blijft van kracht;
Het bron- en contactonderzoek (BCO) blijft van kracht;
Mondkapjesplicht in het V(S)O blijft (voorlopig) gelden.

INGEZONDEN

Lekker lezen op het strand? Of een luisterboek voor in de auto? Speciaal voor kinderen, die nog geen ervaring hebben met de bieb, heeft Jeugdbibliotheek.nl de zomeractie Boek ‘n Trip! Met de online Bibliotheek-app beleeft je kind in juli en augustus gratis de leukste e-books en luisterboeken op een telefoon of tablet.
Hoe werkt het? Vanaf 1 juli ontdek je de selectie zomerboeken per leeftijdscategorie en download je ze in de online Bibliotheek-app. Geen gedoe: je hoeft er niet voor naar de bibliotheek, geen lid te worden en ook niet te zeulen met boeken. Zo beleeft je kind tijdens de vakantie de spannendste avonturen en voorkom of verhelp je ook meteen een leesachterstand. Leuk en handig!
Lees en luister nu via de online Bibliotheek-app!