https://leyenburgschool.nl/wp-content/themes/gymappstest Weekbrief 33 | Peuter- en Basisschool Leyenburg

Maandag 24 mei: tweede pinksterdag
Dinsdag 25 mei: studiedag, alle leerlingen vrij

SCHOOL GESLOTEN
Komende maandag 24 mei en dinsdag 25 mei is de school gesloten vanwege tweede pinksterdag en een studiedag voor het hele team.

TE LAAT KOMEN
We merken dat veel ouders en kinderen na de meivakantie weer moeten wennen aan de schooltijden. Het aantal laatkomers was de afgelopen weken groot. Wilt u zorgen dat de kinderen vóór half negen in de school zijn. De leerkrachten starten namelijk met de lessen om stipt half negen en het geeft veel onrust als kinderen te laat binnenkomen. Het gaat goed maar we zijn er nog niet
De afgelopen week heeft groep 7A online les gehad i.v.m. een quarantaine-verplichting van de leerkracht. We zijn trots op hoe de leerlingen hebben gewerkt.
Dankzij de alertheid van ouders, leerlingen en teamleden is het aantal besmettingen op de Leyenburg binnen de perken gebleven. Daar zijn wij heel dankbaar voor.
Het lijkt er nu op dat de besmettingscijfers dalen en we zijn allemaal blij met de nieuwe vrijheden.
Ik wil u vragen om ook deze laatste weken nog alert te blijven en de maatregelen goed na te leven. Er is niet veel nodig om het virus toch nog even te doen oplaaien.

NATIONAAL PLAN ONDERWIJS
Wellicht heeft u vernomen dat er de komende jaren extra subsidie komt voor de Corona-achterstanden. Er is een menukaart uitgegeven met effectieve maatregelen waaruit scholen kunnen kiezen. Naar aanleiding van de analyse van de resultaten buigen wij ons komende studiedag over de best passende aanpak voor de komende periode.

De komende week staat voor de Leyenburgaanpak “de gangen, kapstokken en trappen” centraal. We letten extra op de volgende afspraken:
– Als de rest van de school aan het werk is, loop ik stil door de gang
– Ik hang mijn jas op en zet mijn tas op de juiste plek
– Ik loop rustig door de gang

Vriendelijke groeten en een fijn lang weekend, mede namens het team,