https://leyenburgschool.nl/wp-content/themes/gymappstest Weekbrief 31 | Peuter- en Basisschool Leyenburg

Maandag 26 april t/m vrijdag 7 mei: meivakantie
Dinsdag 11 mei: leerlingenraadvergadering
Woensdag 12 mei: Grote Rekendag
Donderdag 14 mei t/m vrijdag 15 mei: hemelvaartvakantie
Donderdag 19 en vrijdag 20 mei: schoolfotograaf

EEN PRACHTIGE DAG!
Het was vandaag een prachtige dag; zon, slingers, limonade, ijs.
We hebben er met elkaar een groot feest van gemaakt. We hebben ervan genoten.

MEIVAKANTIE
Vanaf komende maandag 26 april is de school gesloten vanwege de meivakantie. Op maandag 10 mei verwachten we alle kinderen weer op school.
Wij hopen dat iedereen kan genieten van een ontspannen en leuke vakantie. Maar we hebben ook de zorg voor de veiligheid van onze medewerkers en leerlingen in de scholen, nu en na de meivakantie.
De Rijksoverheid zegt: “Reis niet naar het buitenland tot en met 15 mei 2021. Reis alleen naar het buitenland als dat noodzakelijk is. Door thuis te blijven draagt u bij aan het voorkomen van nieuwe besmettingen in Nederland”.

GAAT U WEL OP VAKANTIE NAAR HET BUITENLAND?
Dan is het dringende advies om na thuiskomst tien dagen in thuisquarantaine te gaan. Op of na dag vijf mag u uw kind laten testen met een PCR of sneltest. Een zelftest is niet geldig. Bij een negatieve test mag uw kind weer naar school. Wilt u uw kind niet laten testen? Dat mag, maar uw kind blijft dan tien dagen thuis in quarantaine. Zonder klachten mag uw kind daarna weer naar school.

KRIJGT UW KIND VÓÓR DAG VIJF KLACHTEN?
Maak dan gelijk een afspraak voor een test.
Is de test negatief? Dan moet uw kind tot dag vijf thuis in quarantaine blijven. Op of na dag vijf test u opnieuw. Is deze test ook negatief? Dan mag uw kind weer naar school.
Is de test positief? Dan blijft uw kind thuis. Uw kind mag weer naar school als hij of zij 24 uur koorts- en klachtenvrij is en niemand in het gezin nog besmet is. Is iemand in het gezin nog besmet? Dan moet uw kind thuisblijven tot ook het laatste gezinslid 24 uur koorts- en klachtenvrij is. Dan mag uw kind weer naar school.

OP SCHOOL EN HET ONDERWIJS
Als u met uw gezin in quarantaine zit na de vakantie, dan mag uw kind niet op school of het schoolplein komen. De school heeft een zorgplicht om de school en de omgeving veilig te laten zijn voor alle kinderen, ouders en het personeel. De school mag dus mensen wegsturen die zich niet aan deze maatregel houden.
Als uw kind in thuisquarantaine moet na de vakantie, is les op school niet mogelijk.
Zie voor meer informatie: Overzicht algemene coronaregels | Coronavirus COVID-19 | Rijksoverheid.nl.
We verwachten alle kinderen weer gezond en wel op school vanaf de eerste schooldag op 10 mei. Heb een fijne vakantie!

BESMETTINGEN
De afgelopen week is een leerling positief getest op het coronavirus. Omdat er twee leerkrachten in quarantaine moesten, hebben twee groepen online les gehad. Gelukkig zijn alle klassen nu weer op school.

DE GROTE REKENDAG 2021
Woensdag 12 mei zijn alle groepen de hele ochtend bezig met rekenen. Dit jaar is het thema van de Grote Rekendag "De getallenfabriek".
Deze ochtend:
– gaan we op zoek naar getallen om ons heen;
– pakken we de getallen op en gaan ermee spelen;
– verbazen we ons erover hoe het zou zijn als er helemaal geen getallen waren;
– kijken we naar de (soms heel bijzondere) relaties tussen getallen;
– gaan we getallen maken.

INVALLERS
Als er een leerkracht ziek is, proberen we altijd de leerkracht te vervangen. Helaas wordt het steeds moeilijker de vervanging te regelen. We vragen dan onze eigen mensen en mensen van een uitzendbureau. We zijn nu ook de samenwerking met 2-Samen aangegaan voor ondersteuning en vervanging. Het zijn dan dus bekende “gezichten“ voor de kinderen en ouders. Het voordeel is dat dat we dan altijd te maken hebben met dezelfde invallers, die de school en de kinderen kennen.

Een hele fijne meivakantie en vriendelijke groeten namens het team,

INGEZONDEN

VakantiepasClub meivakantie
Met de VakantiePas kunnen kinderen in de schoolvakanties allerlei dingen doen. Gratis of met korting.
In de korte schoolvakanties krijgen de kinderen een digitale nieuwsbrief. Daarin staat een link naar kortingsbonnen. Deze nieuwsbrief krijgen de kinderen als ze lid zijn van de VakantiepasClub.
Een speurtocht, blindproeverij, ezels knuffelen of een vaartocht langs een molen en een kasteel: voor de leden van de VakantiepasClub is er van alles te doen deze meivakantie.
Het is nog onzeker wat er wel of niet door kan gaan. Maar worden er dingen afgelast, dan heeft de VakantiepasClub een oplossing: een overzicht op de website van allerlei activiteiten om in en om het huis te doen.
Is uw kind nog geen VakantiepasClublid, geef het dan (gratis) op via www.vakantiepas.nl
De ZomervakantiePas komt er aan!
Twee weken voor de zomervakantie krijgen de kinderen op school de VakantiePas. Daarin staan ongeveer 80 activiteiten die zij gratis of met korting kunnen doen. Dit jaar bestaat de VakantiePas 25 jaar. Om deze mijlpaal te vieren zijn er extra activiteiten, vrolijke acties en mooie prijzen die de kinderen kunnen winnen. Vraag ernaar op school!