https://leyenburgschool.nl/wp-content/themes/gymappstest Weekbrief 28 | Peuter- en Basisschool Leyenburg

Dinsdag 6 april: oudermiddag/avond groep 1,2,4,5, 6 en 7
Donderdag 8 april: oudermiddag/avond groep 1,2,4,5,6 en 7
Dinsdag 13 april: oudermiddag/avond groep 3
Donderdag 15 april: oudermiddag/avond groep 3
Maandag 19 april t/m dinsdag 20 april: Centrale Eindtoets groep 8
Vrijdag 23 april: Koningsspelen
Maandag 26 april t/m vrijdag 7 mei: meivakantie

1 APRIL GRAP
In de afgelopen weekbrief hebben wij gevraagd of alle leerlingen donderdag een wc-rol voorzien van naam willen meebrengen. Dit in verband met de hoge kosten van alle Covid-voorzorgsmaatregelen. Vandaag is het donderdag 1 april en wij hebben heel veel wc-rollen gekregen. Dank daarvoor, maar ze komen ook weer mee terug naar huis want het gaat natuurlijk om een 1 aprilgrap!

PAASVAKANTIE
Vrijdag 2 april en maandag 5 april is de school gesloten in verband met de paasvakantie.

AAANGEPASTE TESTAFNAME BIJ KINDEREN
Vanaf 4 april wordt de testafname bij kinderen aangepast. De wattenstaafjes zijn hetzelfde, maar de afname wordt veel minder diep. Het wattenstaafje gaat 1-2 cm, in plaats van 4-7 cm de neus in (afhankelijk van de leeftijd van het kind) en wordt vervolgens snel een paar keer rondgedraaid. De afname in de keel blijft hetzelfde.

De nieuwe testafnamemethode wordt gebruikt voor kinderen in de leeftijd tot en met 12 jaar oud op de GGD-testlocaties. De diepe neusafname in combinatie met de keelafname is het meest betrouwbaar. Door minder diep in de neus te bemonsteren wordt de betrouwbaarheid van de test wat minder. Daarom wordt ook nog steeds de keel bemonsterd. De hoop is dat hierdoor meer ouders hun kind laten testen. Als meer kinderen getest worden op de momenten dat dit belangrijk is, dan compenseert dit de iets mindere betrouwbaarheid.

PARKEREN RONDOM DE SCHOOL
Er is een mail bij ons binnengekomen namens de buurtbewoners (Nieuwendamlaan, Edamstraat, Purmerendstraat en Castricum plein). Deze bewoners hebben veel last van al het verkeer tijdens het brengen en halen van de kinderen. Elke dag levert dit vervelende en irritante situaties op, vooral omdat de doorgang niet soepel verloopt. Auto's staan stil en moeten elkaar voorrang gaan verlenen, terwijl de doorgang vrij hoort te zijn.
Wat ook gevaarlijk is, is dat er veel fietsers zijn en dat kinderen van alle kanten om de auto's heen lopen en uit de auto's stappen zonder goed te kijken. Vaak stappen ze daar uit waar zij niet goed zichtbaar zijn voor het overige verkeer.

Op de Nieuwendamlaan (naast de school) mag niet voor korte tijd gestopt worden of geparkeerd worden. Op de Purmerendstraat is er wel voldoende parkeergelegenheid om de kinderen vanaf daar naar school te komen brengen. Wij hopen op uw medewerking om het zo veilig mogelijk te laten zijn voor iedereen.

MELDEN ABSENTIE
Wilt u, wanneer uw kind niet aanwezig kan zijn op school, dit altijd melden via de absentenmail of via de schoolapp. Wij vragen u dit niet te doen met een mail of andersoortig bericht aan de leerkracht. Mogelijk leest de leerkracht het bericht niet op tijd of is de leerkracht ziek of afwezig.

BUITEN GYM
Na de paasvakantie gaat juf Puk in de middagen weer gymles geven buiten op het veld. Elke groep heeft elke week een gymles. De kinderen mogen sportschoenen voor buiten meenemen, wanneer zij niet op hun normale schoenen op het veld willen gymmen. De kinderen kunnen zich niet omkleden voor de gymles, dus jet is handig als ze met kleren naar school komen waar ze gemakkelijk in kunnen bewegen. Van de leerkracht horen de kinderen wanneer zij buiten gym hebben.

Fijne paasdagen en vriendelijke groeten namens het team,