https://leyenburgschool.nl/wp-content/themes/gymappstest Weekbrief 22 | Peuter- en Basisschool Leyenburg

Weekbrief 22

AGENDA
Maandag 15 februari: Derde Groep Onderzoek
Dinsdag 16 februari: Derde Groep Onderzoek
Maandag 22 februari t/m vrijdag 26 februari: voorjaarsvakantie
 
Beste ouders, verzorgers,
De week begon spannend vanwege de gladheid en de sneeuw, maar inmiddels zijn bijna alle kinderen weer op school geweest en zijn de fysieke lessen weer begonnen. Hier zijn wij heel blij mee.
Het is voor iedereen flink wennen aan de nieuwe protocollen en de aangescherpte maatregelen, maar ook dit went langzaam.
 
Nieuwe maatregelen helpen ons om veilig en verantwoord te werken. Een belangrijke maatregel is het nieuwe 'snottenbellenbeleid’. Deze landelijke regel zegt dat kinderen met lichte klachten niet naar school mogen komen.
Ook de beschikbaarheid van sneltesten voor mensen in het onderwijs zorgt voor meer veiligheid en minder uitval.
 
De Coronapandemie is onvoorspelbaar en er komen steeds nieuwe besluiten en richtlijnen. Toch bereiden wij ons voor op de volledige opening vanaf 1 maart. Dit zal ook het beleid worden van het SCOH. Wij hopen van harte dat de berichten van komende week geen roet in het eten zullen gooien.
 
De volledige opening zal gepaard blijven gaan met veel aangescherpte maartregelen en protocollen. Volgende week krijgt u van ons bericht over de volledige opening en eventueel daarbij behoorde extra maatregelen. Wij vragen iedereen met klem zich goed aan alle maatregelen te houden. Wij zetten alles op alles om de besmettingen buiten de deur te houden, zodat het fysieke onderwijs kan doorgaan.
 
Op de website van het SCOH wordt een pagina geopend waarop u veel gestelde vragen en bijbehorende antwoorden kunt vinden.
 
Hoewel de komende periode onzeker blijft, hebben we er ook vertrouwen in dat er betere tijden zullen komen. Ook in deze ingewikkelde periode waarin veel verschillende belangen zwaar wegen en dilemma's aan de orde van de dag zijn, ervaren wij de samenwerking met u als prettig en constructief.
 
Veel dank daarvoor namens het hele team.  
  
IN GEVAL VAN EEN BESMETTING
Als er een besmetting plaatsvindt, volgen school, leerlingen en ouders de instructies van de GGD. Alle huisgenoten en nauwe contacten van de besmette persoon gaan in quarantaine. Dit geldt ook voor alle kinderen die hieronder vallen, ongeacht de leeftijd. Dat betekent dat als een kind positief wordt getest, de hele klas inclusief de leerkracht (of in overleg met de GGD slechts een cohort) in thuisquarantaine gaat. Thuisquarantaine naar aanleiding van een besmetting op school is verplicht.
Leerlingen en onderwijspersoneel kunnen zich (net als iedereen) op dag 5 na het laatste contact met een besmet persoon laten testen in GGD-teststraat of nog 5 dagen langer in quarantaine blijven. Hierbij zijn de GGD-instructies leidend.
 
Afhankelijk van het feit of de leerkracht ziek is, of alleen in quarantaine moet, zal er dan zo snel als mogelijk onderwijs op afstand worden georganiseerd.
Helaas kunnen wij niet voorzien wanneer en of dit gaat gebeuren en zal de melding van een eventuele besmetting of een zieke leerkracht, die niet vervangen mag worden, altijd onverwacht en zeker ook ongelegen komen.
Mocht het de klas van uw kind betreffen, dan doen wij ons uiterste best om u zo snel als mogelijk te informeren. Dit zal de avond van tevoren voor 22.00 uur zijn en in uiterste gevallen in de ochtend rond 7.15 uur. U krijgt dan een pushbericht op uw telefoon en een mail in uw mailbox.
De andere gezinsleden mogen (als het geen besmetting betreft, maar slechts een quarantaine) wel naar school.
 
OP TIJD KOMEN
Ondanks het winterse weer merken wij dat er veel meer kinderen op tijd komen. Hier zijn wij heel erg blij mee. We kunnen de lessen hierdoor eerder en rustiger starten. Over een heel schooljaar levert vijf minuten eerder met de les beginnen echt flink wat uren leertijd op.
 
NIEUWE KLEUTERGROEP
Per 1 maart starten we met de zesde kleutergroep. Dit is een instroomgroep met alleen vierjarigen. Juf Sunita Kodan wordt de juf van deze groep F. De groep komt in het lokaal aan het Castricumplein waar voorheen ook al een kleutergroep zat. Dit lokaal delen we met 2 Samen (NSO). Voor en na schooltijd wordt het gebruikt door de jongste groep van 2 Burchten en onder schooltijd door ons.
 
AFSCHEID VAN JUF KARLIEN EN WELKOM VOOR JUF ALIEMA
Per 1 maart komt juf Aliema Maksoedan bij ons werken. Zij zal voor vijf dagen in de week de juf worden van groep 1-2 B. We heten juf Aliema van harte welkom. Van juf Karlien gaan we per 26 februari helaas afscheid nemen. Zij zal via het uitzendbureau, waar zij voor werkt, op een andere school gaan werken. We zullen juf Karlien missen en we wensen haar veel plezier op haar nieuwe school.
 
NIEUWE INTERN BEGELEIDER
Onze juf Sanne Spaans wordt per 1 maart de intern begeleider van de groepen 1,2,3 en de peuters. Juf Sanne zal dan niet meer de juf van groep 1/ 2 A en 3B zijn. In groep 1/ 2 A komt juf Danique Roozekrans op juf Sanne haar plek, naast juf Yvonne van den Ende en in groep 3B komt juf Carla Kanbier werken, naast juf Pauline Stuut.
We heten juf Danique van harte welkom en wensen de juffen heel veel plezier met hun nieuwe functies op de Leyenburg
 
LEZEN IS LEUK
In januari waren de nationale voorleesdagen. Wij als school hebben hier veel aandacht aan besteed. Wij hebben, om nog meer het lezen te promoten, veel nieuwe leesboeken aangeschaft. De ouderraad heeft de kosten voor al die boeken betaald. Wij zijn hier heel blij mee; dank hiervoor!
 
VAKANTIEPASCLUB VOORJAARSVAKANTIE
Een winterbootcamp, een speurtocht, bosbingo, of een voorjaarsvaartje met het gezin: voor de leden van de VakantiepasClub is er van alles te doen deze voorjaarsvakantie! Ze krijgen een digitale nieuwsbrief met activiteiten en kortingsbonnen.
 
Er zijn ook activiteiten afgelast, maar daar heeft de VakantiepasClub een oplossing voor bedacht: een overzicht van allerlei activiteiten om in en om het huis te doen. Binnenkijken in diverse musea, een discodansje leren, tips voor een bootcamp, verhalen luisteren, dieren bespieden, knutselen, de website staat er vol mee.
Is uw kind nog geen VakantiepasClublid, geef het dan (gratis) op via www.vakantiepas.nl.
 
ONLINE GYMLES VIA TEAMS
Juf Puk is donderdag en vrijdag gestart met de online gymlessen via Teams voor de groepen 3 tot en met 8. De kinderen die op donderdag thuiswerken, hebben op donderdag een les en de kinderen die op vrijdag thuiswerken, hebben op vrijdag een les. Via de leerkrachten van de groepen is het tijdstip bekend gemaakt dat de kinderen online moeten zijn. De uitnodiging is ook op Teams zichtbaar.
Er zijn al veel kinderen aanwezig geweest bij de online gymlessen en het verliep erg goed! Wilt u uw kind(eren) ook helpen herinneren dat zij aanwezig moeten zijn bij de online gymlessen?
 
Vriendelijke groeten namens het team,
Maria Wulffelé
Karin Simonetti