https://leyenburgschool.nl/wp-content/themes/gymappstest Weekbrief 20 | Peuter- en Basisschool Leyenburg

Maandag 23 mei t/m woensdag 25 mei: kijkochtend peuters
Dinsdag 24 mei: groepen 8A en 8C museumbezoek
Dinsdag 24 mei: kinderboerderij peuters
Woensdag 25 mei: studiedag groepen 1 t/m 4
Woensdag 25 mei: groep 8B museumbezoek
Donderdag 26 mei t/m vrijdag 27 mei: Hemelvaartvakantie
Maandag 6 juni: Tweede Pinksterdag
Maandag 13 juni: schoolreis groep 5 t/m 8
Woensdag 15 juni: sportdag groepen 1 t/m 4 (op school)
Maandag 20 juni: schoolreis groep 1 t/m 4
Maandag 20 juni: zomerfeest peuters
Woensdag 22 juni: preadviesgesprekken groepen 7

HEMELVAARTVAKANTIE VAKANTIE
In verband met Hemelvaart is de school op donderdag 26 en vrijdag 27 mei gesloten.

STUDIEDAG GROEPEN 1 t/m 4
Komende woensdag 25 mei is er een studiedag voor de leerkrachten van de groepen 1 t/m 4. De leerlingen van deze groepen zijn dan vrij.

KINDERBOERDERIJ NIJKAMPHOEVE
Aanstaande dinsdag 24 mei gaan de peuters een bezoek brengen aan de kinderboerderij. In de ochtend verwachten wij de ouders om 8:40 uur op school en in de middag om 12:40 uur (op de stoep buiten). De kinderen krijgen een hesje aan en we lopen met elkaar naar de kinderboerderij. U mag eventueel een kinderwagen, buggy of loopfietsje meenemen voor uw kind.

ESCHER IN HET PALEIS
Volgende week gaan de groepen 8 een bezoek brengen aan Escher in het Paleis. De kunstenaar M.C. Escher speelt met de werkelijkheid in zijn prenten. Hij laat ons nadenken over wat echt is en wat niet. Of wat wel en niet kan. Je leert buiten de bestaande kaders denken en over het belang van fantasie. In de wereld van Escher kunnen mensen aan de onderkant van een trap naar boven lopen of verandert een tafelblad naadloos in een straat. Escher maakt gebruik van optische illusie en laat je anders kijken naar de wereld om je heen. Na de rondleiding gaan de kinderen aan de slag in het atelier en maken de kinderen een collage waarin je speelt met ruimte en perspectief.

KOFFIEOCHTEND SCHOLEN MET SUCCES
Een van de thema's van de koffie ochtend was samenwerken met ouders. Afgelopen maandag was er de gelegenheid om hier o.a. met elkaar in gesprek over te gaan. Helaas is er niemand op de koffie geweest dus hebben we de items die op de agenda stonden niet kunnen bespreken. We vinden de mening en ideeën van de ouders wel belangrijk en wij gaan nu nadenken over een vorm waarin de ouders wel meer inspraak hebben over de onderwerpen.

SPORTDAG GROEP 5 T/M 8
Afgelopen woensdag was de sportdag voor de groepen 5 t/m 8 op SV Houtwijk. Het was een leuke en sportieve dag, waarbij het ook nog eens heel erg lekker weer was. Alle kinderen hebben goed hun best gedaan en er is heel goed met elkaar samengewerkt. Alle hulpouders nogmaals bedankt! Hieronder wat foto's.