https://leyenburgschool.nl/wp-content/themes/gymappstest Weekbrief 16 | Peuter- en Basisschool Leyenburg

Maandag 25 april t/m vrijdag 6 mei: meivakantie
Dinsdag 10 mei t/m donderdag 12 mei: kijkochtenden
Woensdag 11 mei t/m vrijdag 13 mei: schoolfotograaf
Donderdag 12 mei: theatervoorstelling groepen 8 in Theater Dakota
Maandag 16 mei: koffiemoment Scholen met Succes
Woensdag 18 mei: sportdag groepen 5 t/m 8 SV Houtwijk
Woensdag 15 juni: sportdag groepen 1 t/m 4 op school

MEIVAKANTIE
Vanaf maandag 25 april is het meivakantie. We verwachten de kinderen op maandag 9 mei weer terug op school.

WAT WAS HET WEER GEWELDIG!
De oudere kinderen met de jongere kinderen hand in hand door de school. Een ijsje, spelletjes en limonade. We hebben genoten van de koningsdag.

De groepen 8 hebben vandaag een fantastische dag gehad in het Zuiderpark bij de Invictus games.

DE BRIEVEN VAN MIA
Op donderdag 12 mei gaan de groepen 8 naar een theatervoorstelling in Theater Dakota. De voorstelling begint om 10:30 uur en duurt tot 11:45 uur. We verwachten de kinderen weer rond 12:00 uur terug op school. De voorstelling gaat over de 11-jarige Laila die met haar moeder, broertje en zus in een asielzoekerscentrum in Almere woont. Ze zijn gevlucht uit Syrië, waar zij haar vader achter moest laten. Laila mist hem verschrikkelijk en ze voelt zich somber in dit grijze, natte land. Wanneer zij voor een vrijwilligersproject voor school moet opruimen bij de oude meneer Cohen verandert echter alles! Op de zolder van de norse man stuit zij op het mysterie van Mia, een Joods meisje dat dringende brieven aan meneer Cohen schrijft tijdens de Tweede Wereldoorlog. Laila bijt zich vast in de puzzel die de brieven vormen. Hoe zou het met Mia zijn afgelopen?

WISSELING GYMDAGEN 3 EN 8 MAANDAG- EN DINSDAGMIDDAG
De groepen 3 en 8 wisselen na de meivakantie weer van gymdag. De groepen 3 gaan op dinsdagmiddag gymmen en de groepen 8 op maandagmiddag.

Dinsdagmiddag
13.00-13.40 3a
13.40-14.20 3b
14.20-15.00 3c

Voor de kinderen uit groep 3a die niet overblijven: zij moeten op dinsdagmiddag dus bij de gymzaal gebracht worden in plaats van op school.
De kinderen uit groep 3c moeten bij de gymzaal opgehaald worden om 15.00 in plaats van op school.

SCHOOLFOTGRAAF
Op woensdag 11, donderdag 12 en vrijdag 13 mei is de schoolfotograaf op de Leyenburgschool. Hij zal alle kinderen portretteren en ook een groepsfoto maken. Dit jaar worden ook weer broer/zus-foto's gemaakt. Dit is alleen voor de leerlingen die op de basisschool zitten (inclusief de peuters).

Hierbij de indeling (onder voorbehoud)
Woensdag 11 mei: 6B,3A,1/2A, 1/2B, 8A, 8B en 8C
Donderdag 12 mei: Peuters A + broer/zus op basisschool), 1/2C, 1/2D, 3B, 7B, 6C peuters D (+ broer/zus op basisschool), 4A4B en 6A
Vrijdag 13 mei: 5B, peuters B (+ broer/zus op basisschool), 1/2E, 5A,7A, 3C peuters C (+broer/zus op basisschool) en alle broer/zus-foto's.

Voor de komende week staat voor de Leyenburgaanpak “de fietsenstalling” centraal. We letten extra op de volgende gedragsverwachtingen:
– Op het plein loop ik naast mijn fiets
– Ik zet mijn fiets netjes weg
– Ik speel uit de buurt van de fietsen

Een hele fijne meivakantie en vriendelijke groeten namens het team,