https://leyenburgschool.nl/wp-content/themes/gymappstest Weekbrief 14 | Peuter- en Basisschool Leyenburg

Weekbrief 14

AGENDA 

Woensdag 13 april: studiedag groep 1/2 

Woensdag 13 april: museumles groep 4 

Donderdag 14 april: paasviering; continurooster tot 14.00 uur 

Vrijdag 15 april t/m maandag18 april: paasvakantie 

Woensdag 20 en donderdag 21 april: eindtoets CITO groep 8 

Donderdag 21 april: extra sportdag groep 1 en 2 KV Die Haghe 

Vrijdag 22 april: koningsspelen 

Maandag 25 april t/m vrijdag 6 mei: meivakantie 

Dinsdag 10 mei t/m donderdag 12 mei: kijkochtend 

Woensdag 11 mei t/m vrijdag 13 mei: schoolfotograaf 

Maandag 16 mei: koffiemoment Scholen met Succes  

Woensdag 18 mei: sportdag groepen 5 t/m 8 SV Houtwijk 

Woensdag 15 juni: sportdag groepen 1 t/m 4 op school  

 

KIJKOCHTEND 

Wij vinden het heel fijn, nu de maatregelen versoepeld zijn, dat wij weer ouders kunnen ontvangen in de school. De kijkochtenden vinden plaats op 10, 11 en 12 mei 2022. De kijkochtenden starten allemaal gelijk om 8.30 uur en eindigen om 8.50 uur. U kunt zich aanmelden voor één kijkochtend (maximaal 1 ouder per gezin). 

De inschrijving gaat, zoals u gewend bent, via de schoolapp net als bij de oudergesprekken. De uitnodiging hiervoor ontvangt u vanmiddag. Controleert u uw spambox als u de e-mail niet heeft ontvangen? 

 

SCHOOLREIS 

Afgelopen maandag heeft u een betalingslink ontvangen voor de schoolreis voor alle groepen. De groepen 1 en 2 gaan naar Plaswijckpark, de groepen 3 en 4 gaan naar Drievliet en de groepen 5,6,7 en 8 gaan naar Duinrell. 

Het afgelopen jaar hebben we het schoolreisgeld van 2020 gebruikt voor de feestelijke afsluiting met een circus en springkussen/sportactiviteiten. Vorig jaar hebben wij verder geen geld gevraagd voor de schoolreis. Wij willen u vragen de schoolreis voor dit jaar dan ook spoedig te betalen. 
 

VERVANGING BIJ ZIEKTE 

Helaas hebben we op dit moment te maken met een griepgolf. Er zijn veel kinderen maar ook collega's ziek. Tot op heden is het steeds gelukt alle klassen te bemannen. Als dit niet lukt, treedt het roulatieschema weer in werking. Indien er in de groepen 1 t/m 4 een andere collega voor de groep staat, krijgen deze ouders een e-mail wie er voor de groep staat. Bij de groepen 5 t/m 8 krijgen de ouders na twee dagen bericht bij langdurige ziekte van de leerkracht.
 

EIND OPBRENGST KUNSTVEILING 

De afgelopen twee weken hebben we geld ingezameld voor stichting ‘Timea’. Vandaag is er een einde gekomen aan deze actie. Als school hebben wij het mooie bedrag van…. € 2100,- opgehaald! Ontzettend bedankt als u zich heeft ingezet om dit mooie bedrag te realiseren. Aanstaande maandag, 11 april, zal er iemand van stichting ‘Timea’ een cheque in ontvangst nemen. Dit zal om 8.30 uur plaatsvinden bij ingang A. Hierom verzoeken wij u uw kind bij ingang A af te zetten. Hier zullen ook de leerkrachten aanwezig zijn. 

 

CONFIRMATIETEST BIJ DE GGD NIET MEER NODIG NA POSITIEVE ZELFTEST 
Het dringende advies om na een positieve zelftest een testafspraak bij de GGD te plannen, vervalt vanaf maandag 11 april 2022. Een zelftest is vanaf dat moment voldoende. 


OVERBLIJF MEDEWERKER GEZOCHT 

Door het vertrek van een van onze overblijfouders zijn wij op zoek naar iemand die tussen de middag helpt bij het overblijven. De medewerker ontvangt een vrijwilligersvergoeding. Voor meer informatie kunt u terecht bij onze conciërge Mia Riethoven (mriethoven@scoh.nl). 
 

PAASVIERING EN PAASVAKANTIE 

Op donderdag 14 april hebben wij onze paasviering. We beginnen die ochtend met een ontbijt. Alle leerlingen moeten hiervoor een bord en beker meebrengen! De Lidl sponsort ons paasontbijt door aan alle kinderen een banaan en een mandarijn te geven. Alle kinderen mogen deze ochtend in pyjama naar school komen! Na het ontbijt kunnen de leerlingen zich omkleden. De leerlingen gaan in twee groepen naar de gymzaal voor de viering. Deze dag is er een continurooster en zijn alle leerlingen om 14.00 uur vrij. Dan begint de paasvakantie t/m maandag 18 april.
 

EXTRA SPORTDAG GROEPEN 1 EN 2: GIGA KANGOEROEDAG 

Donderdagmiddag 21 april gaan de groepen 1-2 naar korfbalvereniging Die Haghe voor een extra sportdag: Giga Kangoeroedag. Om 13:00 uur start de sportdag en duurt tot 14:30 uur. Alle kinderen blijven deze dag over; als uw kind overblijft moet u deze afmelden voor deze dag. Vergeet u geen lunchpakket mee te geven voor deze dag? 

Om 12:00 uur gaan de kinderen in de groep met zijn allen lunchen en om 12:30 uur lopen ze richting KV Die Haghe, zodat ze om 13:00 met de openingsdans kunnen beginnen. Daarna gaan de kinderen in groepjes uit elkaar en verschillende spelletjes doen. Om 14:30 uur lopen de kinderen weer terug naar school.  

 

SCHOLEN MET SUCCES  

Aan het begin van dit schooljaar hebben we u gevraagd de enquête Scholen met succes in te vullen. Helaas hebben niet heel veel ouders de enquête ingevuld waardoor de resultaten iets minder betrouwbaar zijn.  

Zowel de teamleden als de leerlingen geven de school in zijn algemeen een 8,3.  

Van de ouders krijgt de school een 7,2. 

Over de volgende thema’s zijn zowel ouders als leerlingen overwegend positief: 

– De betrouwbaarheid van de school 
– De bekwaamheid van leerkrachten 
– De betrokkenheid van leerkrachten 

 Met name over de volgende categorieën en rubrieken waren de ouders kritisch: 

– Zicht op ontwikkeling en begeleiding (kinderen goed in beeld)
– Veiligheid op het plein
– De samenwerking met ouders 

 

Wij willen graag met u als ouder in gesprek gaan over bovengenoemde punten. Op maandag 16 mei van 9.00 uur tot 10.00uur is er de mogelijkheid om onder genot van een kopje koffie of thee met elkaar in gesprek te gaan. 

 

LEYENBURGAANPAK 

Voor de komende week staat voor de Leyenburgaanpak “het grasveld voor groep 7en 8” centraal. We letten extra op de volgende gedragsverwachtingen: 

  

Wat ik zelf niet fijn vind, doe ik ook niet bij een ander. 

– Ik loop in de rij en steek over als de leerkracht het zegt 

– Ik speel waar ik mag spelen.  

  

Vriendelijke groeten namens het team, 

Maria Wulffelé  

Karin Simonetti