https://leyenburgschool.nl/wp-content/themes/gymappstest Weekbrief 13 | Peuter- en Basisschool Leyenburg

Weekbrief 13

AGENDA 

Woensdag 6 april: groep 3A kinderboekenmuseum 

Donderdag 7 april: leerlingenraad 

Vrijdag 8 april: groep 4B museumbezoek Museon 

Woensdag 13 april: studiedag groep 1/2  

Donderdag 14 april: paasviering; continurooster tot 14.00 uur 

Vrijdag 15 april t/m maandag18 april: paasvakantie 

Woensdag 20 en donderdag 21 april: eindtoets CITO groep 8 

Vrijdag 22 april: koningsspelen 

Maandag 25 april t/m vrijdag 6 mei: meivakantie 

Woensdag 18 mei: sportdag groepen 5 t/m 8 SV Houtwijk 

Woensdag 15 juni: sportdag groepen 1 t/m 4 op school 

 

THEMA/WORKSHOPAVOND  

De thema-avond met verschillende workhops is helaas niet erg druk bezocht, maar we hebben met elkaar een hele goede avond gehad.  

Er zijn presentaties geweest over verschillende thema's zoals: gamen, puberbrein en gezond gewicht en de bibliotheek. Ook was er een stand aanwezig van WijkZ, een organisatie van jongerenwerkers, opbouwwerkers, ouderenconsulenten en andere professionals in de wijk. Dit stond voorheen bekend onder de namen; Mooi, Voor en Zebra. Bij de workshop gamen is er gesproken over een digideal. U kunt samen met uw zoon of dochter de informatie doornemen en dan afspraken met uw kind maken over het gamen. De digideal kan dan samen worden ingevuld. Dit formulier kunt u vinden onderaan de weekbrief. Ouders, dank voor jullie aanwezigheid en voor de fijne gesprekken die we hebben kunnen voeren. Na twee jaar waren wij heel blij ouders weer in de school te mogen verwelkomen.  

 

KUNSTVEILING  

Dit mooie kunstwerk is gemaakt door een van onze groepen 3 en geveild voor een prachtig bedrag. De opbrengst van de veiling is voor een weeshuis in Oekraïne. Het geld wordt gedoneerd aan stichting Timea. Deze stichting zet zich in voor een weeshuis in het oosten van Oekraïne. Momenteel zijn er veel vluchtelingen. De mensen in Oekraïne zijn vrij arm, waardoor ze geen geld hebben om de vluchtelingen te voorzien van eten, drinken en hygiënische artikelen. Stichting Timea verzorgt voedselpakketten en hygiënische artikelen. Op de veiling is een mooi bedrag opgehaald. Er werd flink tegen elkaar opgeboden door teamleden en ouders. Omdat er nog steeds geld binnenkomt, tellen we aanstaande maandag het geld. Het bedrag zal in de volgende weekbrief bekend worden gemaakt. Maandag 11 april wordt de cheque uitgereikt.  

  

 

SCHOOLREISJE 

Maandag 13 juni zullen de groepen 5 tot en met 8 naar Duinrell op schoolreisje gaan. Maandag 20 juni gaan de groepen 3 tot en met 4 naar Drievliet en de groepen 1/2 naar Plaswijckpark. Met schoolreisje vragen we ook hulpouders mee. Bij de kleutergroepen hebben we meer hulpouders nodig dan in de hogere groepen. De leden van de MR, OR en de klassenouders zullen het eerst benaderd worden. Als er dan nog ouders nodig zijn, zal dit door de groepsleerkracht gevraagd worden. Bij veel aanmeldingen voor hulpouder zal er geloot worden. Later volgt er meer informatie over de schoolreis. 

 

KINDERBOEKENMUSEUM GROEPEN 3 

In de komende weken gaan de groepen 3 een bezoek brengen aan het kinderboekenmuseum. Wanneer de klas van uw kind aan de beurt is, is het van belang dat de kinderen op tijd op school zijn. De bus vertrekt niet later dan 8:40 uur! 

De kinderen zijn rond 11:00 uur weer op school. De kinderen gaan de tentoonstelling ‘ik ben Kikker’ bekijken. Kikker is heel tevreden met zichzelf. Maar dan ontdekt hij dat hij niet kan vliegen, geen taarten kan bakken, niet kan lezen en niet kan timmeren. Wat kan hij eigenlijk wel?  

In de les ‘Wie is kikker’ staat het boek ‘Kikker is Kikker’ centraal. Aan de hand van dit verhaal ontdekken de leerlingen in de workshop wat kikker en zijn vriendjes kunnen, wat ze zelf kunnen en hoe belangrijk het eigenlijk is tevreden met jezelf te zijn. 

 

Woensdag 6 april gaat groep 3 A. 

Woensdag 20 april gaat groep 3 B. 

 

SPORTDAG HULPOUDERS GROEP 1 T/M 4 

Woensdagochtend 15 juni is de sportdag voor de groepen 1 t/m 4 op school. De groepen 1-2 sporten op het schoolplein en de groepen 3-4 op het veld naast school. Juf Puk heeft hierbij hulp nodig van ouders. Lijkt het u leuk deze dag te helpen? Dan kunt u zich aanmelden via de mail bij juf Puk phoogkamer@scoh.nl. Vermeld hierbij de naam van uw kind en de groep. 

 

KIJKOCHTENDEN 

Door corona zijn de kijkochtenden niet doorgegaan. Op dit moment wordt er hard gewerkt aan een rooster voor de kijkochtenden waardoor er voor alle ouders nog een keer de gelegenheid is om dit schooljaar de klas te bezoeken. Meer informatie volgt.  

 

WILDE DIEREN IN NEDERLAND, GROEP 4B 

Ja, in Nederland wonen wilde dieren! Alle dieren, die geen huisdier zijn, zijn wild. Helaas is Nederland volgebouwd met drukke autowegen, spoorrails, grote steden en bedrijven. Dat maakt het leven voor veel wilde dieren lastig! Door middel van opdrachten ontdekken de leerlingen wat wilde dieren nodig hebben om fijn en veilig te leven. De kinderen gaan in kleine groepen een diervriendelijk landschap op een kleed maken. Ze richten dit in met dieren, auto's, tunnels, bruggen, water en groen en vormen zo het landschap waar mensen en dieren goed kunnen samenleven. Groep 4B gaat op 8 april naar het MuseonDe bus vertrekt om 8:40 uur en de kinderen zijn rond 11 uur weer op school. 

 

WEEK VAN HET GELD  

De afgelopen week was het de week van het geld. We hebben lessen gegeven met als thema ‘Van Doekoe tot digi!’. Het doel van deze themaweek was leerlingen te leren omgaan met geld. Daarnaast wordt onze wereld steeds digitaler, ook op het gebied van geld. Online zijn winkels altijd open, steeds meer kinderen krijgen hun zakgeld digitaal en betalen met je telefoon en/of horloge is steeds normaler. Door kinderen al jong te leren omgaan met geld, wordt de basis gelegd voor financiële zelfredzaamheid op volwassen leeftijd. We hebben er weer veel van geleerd. 

 

LEYENBURGAANPAK 

Voor de komende week staat voor de Leyenburgaanpak “het grasveld voor groep 7en 8” centraal. We letten extra op de volgende gedragsverwachtingen: 

 

Wat ik zelf niet fijn vind, doe ik ook niet bij een ander. 

  • – Ik loop in de rij en steek over als de leerkracht het zegt 

  • – Ik speel waar ik mag spelen.  

 

Vriendelijke groeten namens het team, 

Maria Wulffelé  

Karin Simonetti 

INGEZONDEN