https://leyenburgschool.nl/wp-content/themes/gymappstest Weekbrief 12 | Peuter- en Basisschool Leyenburg

Weekbrief 12

AGENDA 

Maandag 28 maart: thema-avond/workshops voor ouders/kunstveiling 

Dinsdag 29 maart: museumbezoek Mauritshuis groepen 7 

Woensdag 30 maart: bezoek kinderboekenmuseum groep 3C 

Vrijdag 1 april: groep 4A naar Museon 

Woensdag 13 april: studiedag groep 1/ 

Donderdag 14 april: paasviering; continurooster tot 14. 00 uur 

Vrijdag 15 april t/m maandag18 april: paasvakantie 

Woensdag 20 en donderdag 21 april: eindtoets CITO groep 8 

Vrijdag 22 april: Koningsspelen 

Maandag 25 april t/m vrijdag 6 mei: meivakantie 

 

THEMA/WORKSHOPAVOND 28 MAART 

Op maandag 28 maart is de thema/workshopavond voor de ouders. Vanwege het kleine aantal inschrijvingen hebben wij besloten slechts één ronde te houden i.p.v. twee. Om 18.45 uur gaan de deuren open bij ingang A. Daar staat dan de koffie klaar.  

De thema/workshopavond start om 19.00 uur in een van de lokalen in de school. Rond 20.00 uur zijn alle workshops klaar en vindt er een veiling plaats van kunstwerken gemaakt door de kinderen. De opbrengst van de kunstwerken gaat naar de stichting Timea. Dit is de stichting die kindertehuizen en jonge kinderen in Oekraïne ondersteunt. Wij hopen op een goede avond en een mooi bedrag voor Timea! 

 

MUSEUMBEZOEK GROEPEN 7 

Op dinsdag 29 maart gaan de groepen 7 naar het Mauritshuis in Den Haag. Bij dit programma staan portretten centraal. De leerlingen bekijken samen met een museumdocent beroemde portretten van de Hollandse Meesters, waarna ze in de Kunstwerkplaats zelf aan de slag gaan met een ander medium: fotografie. De leerlingen maken portretfoto's van elkaar en oefenen met standpunt, uitsnede en compositie. 

Groep 7A gaat in de ochtend en wordt om 10.00 uur opgehaald met de bus en is rond 12.30 uur weer terug op school. De hele groep blijft dan op school over. 

Groep 7B wordt rond 12.30 uur opgehaald. Ook heel groep 7B blijft dus op school over. We verwachten rond 15.00 uur op school terug te zijn, maar het kan natuurlijk wel druk zijn op de weg. Vergeet u geen lunchpakket mee te geven? 

 

KINDERBOEKENMUSEUM GROEPEN 3 

In de komende weken gaan de groepen 3 een bezoek brengen aan het kinderboekenmuseum. Wanneer de klas van uw kind aan de beurt is, is het van belang dat de kinderen op tijd op school zijn. De bus vertrekt niet later dan 8:40 uur! 

De kinderen zijn rond 11:00 uur weer op school. De kinderen gaan de tentoonstelling ‘ik ben Kikker’ bekijken. Kikker is heel tevreden met zichzelf. Maar dan ontdekt hij dat hij niet kan vliegen, geen taarten kan bakken, niet kan lezen en niet kan timmeren. Wat kan hij eigenlijk wel?  

In de les ‘Wie is kikker’ staat het boek ‘Kikker is Kikker’ centraal. Aan de hand van dit verhaal ontdekken de leerlingen in de workshop wat kikker en zijn vriendjes kunnen, wat ze zelf kunnen en hoe belangrijk het eigenlijk is tevreden met jezelf te zijn. 

 

Woensdag 30 maart gaat groep 3 C. 

Woensdag 6 april gaat groep 3 A. 

Woensdag 20 april gaat groep 3 B. 

 

WILDE DIEREN IN NEDERLAND GROEP 4A 

Ja, in Nederland wonen wilde dieren! Alle dieren, die geen huisdier zijn, zijn wild. Helaas is Nederland volgebouwd met drukke autowegen, spoorrails, grote steden en bedrijven. Dat maakt het leven voor veel wilde dieren lastig! Door middel van opdrachten ontdekken de leerlingen wat wilde dieren nodig hebben om fijn en veilig te leven. De kinderen gaan in kleine groepen een diervriendelijk landschap op een kleed maken. Ze richten dit in met dieren, auto's, tunnels, bruggen, water en groen en vormen zo het landschap waar mensen en dieren goed kunnen samenleven.  

De bus vertrekt om 8:40 uur en de kinderen zijn rond11 uur weer op school.  

 

SPORTDAG GROEP 1 T/M 4 15 JUNI 

De sportdag voor de groepen 1 t/m 4 is met een week verplaatst naar woensdag 15 juni. De sportdag vindt plaats op school.  

 

LEYENBURGAANPAK 

Voor de komende week staat voor de Leyenburgaanpak “de kleedkamer ”centraal. We letten extra op de volgende gedragsverwachtingen: 

– Ik gebruik mijn binnenstem. 

– Ik blijf van een ander af. 

– Ik leg mijn kleding netjes bij elkaar en zet de tas onder de bank. 

 

Vriendelijke groeten namens het team, 

Maria Wulffelé  

Karin Simonetti