https://leyenburgschool.nl/wp-content/themes/gymappstest Weekbrief 11 | Peuter- en Basisschool Leyenburg

Weekbrief 11

AGENDA 

Dinsdag 22 maart: voorstelling groepen 3 en 4 

Donderdag 24 maart: studiedag, alle leerlingen vrij 

Maandag 28 maart: thema-avond/workshops voor ouders/kunstveiling 

 

VOORSTELLING GROEPEN 3 EN 4 

Op dinsdag 22 maart is er een theatervoorstelling voor de groepen 3 en 4. Kooman's poppentheater geeft de voorstelling "de Parapluvogel". Een avontuurlijke voorstelling over een regendans, een suikerspin en een hakhondje! De grote, roze Parapluvogel Sumba vlucht uit het tropisch regenwoud en wordt naar de haven van een klein, zonnig eiland verscheept. Daar ontmoet ze een lapjespoes en Wasco de Wasbeer. Samen gaan ze op zoek naar een huisje voor Sumba. Als Sumba plotseling verdwenen is, wordt het spannend. Een tuinman zal helpen zoeken en een mevrouw met suikerspinhaar en het hakhondje zorgen voor opschudding. De voorstelling is in onze eigen gymzaal onder schooltijd. 

 

DE HAAGSE POETSWEEK 

Op dinsdag 22 maart komen mensen van de GGD-poetslessen geven voor enkele groepen in onze school. Zie ingekomen bericht onderaan de weekbrief. 

 

ZINGEN VOOR DE VREDE 

 

 

Op woensdag 16 maart 11.55 uur hebben we met de groepen 5 t/m 8 gezongen voor de vrede. Dit landelijke initiatief is een hart onder de riem voor alle mensen die leven in oorlogsgebieden.  

 

 

MAANDAG 28 MAART THEMA-AVOND EN KUNSTVEILING 

U ontvangt nog een aparte e-mail over maandag 28 maart. We hopen u dan in school te mogen verwelkomen.  

 

GEWIJZIGD TESTBELEID 

Het dringende advies aan leraren en leerlingen van groep 6, 7 en 8 om twee keer per week preventief een zelftest te doen vervalt. Wel blijft het advies om bij klachten een (zelf)test te doen. Tot 1 juni blijft het mogelijk om hiervoor zelftesten aan te vragen, zowel voor leerlingen als voor personeelsleden. 

Vanaf maandag krijgt uw kind niet meer standaard testen mee naar huis. Zij kunnen de testen wel vragen aan de kleerkracht als dit nodig is.  

 

LEYENBURGAANPAK 

Voor de komende week staat voor de Leyenburgaanpak “de kleedkamer ”centraal. We letten extra op de volgende gedragsverwachtingen: 

-Ik gebruik mijn binnenstem 

-Ik blijf van een ander af. 

-Ik leg mijn kleding netjes bij elkaar en zet de tas onder de bank. 

 

Vriendelijke groeten namens het team, 

Maria Wulffelé  

Karin Simonetti 

 

 

 

INGEZONDEN: 

Op maandag 21 maart gaat ‘De Haagse poetsweek’ van start. ‘De Haagse poetsweek’ wordt georganiseerd door de afdeling Gezondheidsbevordering van de GGD Haaglanden om aandacht te besteden aan het belang van een gezonde mond voor iedereen! 

 

Alle Haagse burgers van 0 tot 100 plus worden in deze week geïnformeerd over het belang van een goede mondgezondheid. Er zijn in die week verschillende acties op consultatiebureaus, bij verloskundigen, scholen voor PO en VO, verzorgingshuizen en met verschillende professionals in de stad. 

 

Het doel is om de mondgezondheid van Haagse burgers te bevorderen en mondproblemen te voorkomen.  

 

Bezoek onze website: ggd.haaglanden/mondgezondheid.nl om meer informatie te krijgen over de verschillende acties en projecten op het gebied van mondgezondheid en houd de social media in de gaten! 😊