https://leyenburgschool.nl/wp-content/themes/gymappstest Weekbrief 10 | Peuter- en Basisschool Leyenburg

Maandag 14 maart: 1/2C naar kinderboekenmuseum
Woensdag 16 maart: studiedag groepen 1 t/m 4; leerlingen 1 t/m 4 vrij
Donderdag 17 maart: in de ochtend geen gym in de gymzaal
Donderdag 17 maart: kleutervoorstelling in de gymzaal
Donderdag 17 maart: alle groepen 6 en 7 naar theater Dakota
Donderdag 24 maart: studiedag, alle leerlingen vrij
Maandag 28 maart: thema-avond/workshops voor ouders

OUDERS IN DE SCHOOL
Na de voorjaarsvakantie zijn alle maatregelen wat betreft corona versoepeld. Dat houdt in dat ouders ook weer de school in mogen komen. Wij vinden dat fijn, maar ook wel spannend. Wij willen u dan ook vragen om daar rekening mee te houden en zo min mogelijk naar binnen te komen. Bij dringende zaken bent u natuurlijk welkom.

EEN MUZIKALE WERELDREIS
Donderdag 17 maart hebben alle kleuterklassen een voorstelling in de gymzaal. Deze voorstelling zou eigenlijk maandag 14 februari plaatsvinden. Maar helaas door een coronabesmetting bij de spelers van Briza kon het toen niet doorgaan.
De Brizavertellers nemen de kinderen aan de hand van een eigen, modern sprookjesverhaal mee op een muzikale reis over onze aardbol. Gaandeweg komen zij langs allerlei melodietjes met dans en beweging over eten, slapen, dromen en nog veel meer. Het is een reis door het heden, verleden en de toekomst met behulp van o.a. een tijdmachine. Er klinkt livemuziek met dans en zang met viool, panfluit, ukelele, handpan, bas, kalimba, panfluit, zang en percussie waarbij de kinderen nauw betrokken worden.

MULTI JAM
Donderdag 17 maart gaan alle groepen 6 en 7 naar theater Dakota voor de voorstelling Multi Jam. Bij de Multi jam kom je op bezoek bij de 'muziekdokter’, verteller en muzikant Winston Scholsberg en zijn muzikanten. De leerlingen krijgen een interactieve voorstelling te zien waarin verschillende liedjes worden gespeeld, allerlei instrumenten worden gebruikt en spannende muziekverhalen worden verteld. De muzikanten maken er samen met de leerlingen een spetterend feest van met als einddoel: spelenderwijs contacten stimuleren tussen kinderen met verschillende culturen en/of sociaal-economische achtergronden. Aan het einde van de voorstelling gaat iedereen in een uitbundige stemming naar huis!

LEYENBURGACADEMIE
Deze week zijn de nieuwe naschoolse activiteiten weer begonnen!
Alle kinderen zijn deze week enthousiast begonnen aan de les en de docenten waren dan ook erg tevreden over hun inzet! We wensen hen allemaal veel plezier toe in deze nieuwe ronde van de Leyenburgacademie.