https://leyenburgschool.nl/wp-content/themes/gymappstest Nieuwsbrief 1 juni | Peuter- en Basisschool Leyenburg

Nieuwsbrief 1 juni

AGENDA 
Dinsdag 4 juni: informatiemiddag: Hoera, 4 jaar! 
Woensdag 5 juni: sportdag groepen 1 t/m 5 
Vrijdag 7 juni: kijkochtend groep 1/2 tot 9:00 uur 
Maandag 10 juni: themadag kleuters 
Maandag 10 juni: schoolreis groep 5 t/m 8 
Vrijdag 14 juni: studiedag / alle leerlingen vrij, ook de peuters 
Maandag 17 juni: schoolreis groep 3 en 4 
Woensdag 19 juni: preadviesgesprekken groepen 7 
Dinsdag 25 juni: studiedag groep 1/ 2 
 
INFORMATIEMIDDAG: HOERA, 4 JAAR 
Op dinsdag 4 juni a.s. is er op de basisschool een informatiemiddag: “Hoera, ik word 4 jaar”. Wij zouden het leuk vinden als u hierbij aanwezig bent. Deze informatiemiddag is alleen voor de ouders van de nieuwe kleuters. U kunt zich nog aanmelden (indien u dit nog niet heeft gedaan) bij juf Sandra: svdzwan@scoh.nl 
 
SPORTDAG GROEPEN 1 T/M 5 OP 5 JUNI 
Komende woensdag 5 juni is de sportdag voor de groepen 1 t/m 5. De kinderen en hulpouders beginnen om 8:30 uur in de klas en om 9:00 uur start de sportdag buiten. De groepen 1/2 hebben de sportdag op het schoolplein en de groepen 3-5 op het grasveld naast school. Het is de bedoeling dat de kinderen sportkleding aan hebben en iets te eten en drinken meenemen. Van de ouderraad krijgen zij ook nog iets. Denkt u eraan dat u uw kind bij zonnig weer alvast insmeert met zonnebrand? De kinderen zijn om 12:30 klaar met de sportdag. Wilt u als ouder nog meehelpen deze dag? Stuur dan even een bericht naar de juf/meester! 
 
 INFORMATIE SCHOOLREIS GROEPEN 5-8 DUINRELL (maandag 10 juni 2024) 
De kinderen worden op de gebruikelijke tijd op school verwacht (8.20 uur). 
Om 9.15 uur is het vertrek naar Duinrell. De bussen zullen ’s middags rond 16.30 uur weer terug bij school zijn. Deze tijd kan afwijken i.v.m. verkeersdrukte.  
Er wordt NIET voor een lunch en drinken gezorgd, maar wel voor een ijsje.  
De groepen 5 lopen in groepjes met begeleiding.  
De groepen 6, 7 en 8 mogen zelfstandig door het park lopen, maar wel in groepjes van minimaal drie leerlingen! In de klas zullen er groepjes gemaakt worden, zodat niemand alleen loopt. Leerlingen van groep 6, die graag met begeleiding door het park willen lopen, kunnen wel met een ouder mee. 
Er zal een centrale plek worden afgesproken waar altijd iemand zit, mocht er iets aan de hand zijn. 
Wilt u erop letten:  
– dat uw kind goede, dichte (wandel)schoenen draagt (geen slippers of open schoenen); 
– dat uw kind een rugtas heeft met daarin: een pauzehap, lunch, extra drinken en zonnebrand. Er is één attractie waar ze nat kunnen worden; 
– dat een snoepje meegeven mag, maar a.u.b. geen grote hoeveelheden en geen energiedrankjes;  
– dat de leerlingen van groep 5 tot en met 8 geld mogen meenemen (maximaal €5). Wij zijn hier overigens niet verantwoordelijk voor; 
– dat als uw kind last heeft van wagenziekte, u dit doorgeeft aan de leerkracht van uw kind. Thuis kunt u eventueel een reispil aan uw kind geven en nog 1 in de rugtas voor de terugreis; 
– dat er geen mobiele telefoons mee mogen! 
 
SCHOOLREISJE GROEPEN 1/2 OP SCHOOL (maandag 10 juni 2024) 
De kinderen worden op de gebruikelijke tijd op school verwacht (8:20 uur). 
Deze dag zal in het teken van wereldmuziek staan. Verschillende instrumenten uit verschillende delen van de wereld zullen centraal staan. De leerlingen leren deze instrumenten kennen en bespelen. We gaan knutselen, dansen en er zal op het plein een springkussen staan! Aan het eind van de dag zal er een voorstelling zijn waar alle kinderen aan hun ouders mogen laten zien wat ze geleerd hebben. 
De leerlingen krijgen om 9:30 uur een pauzehapje, om 12:00 uur een lunch en drinken en aan het van de dag nog een ijsje. U hoeft dus GEEN eten of drinken mee te geven. 
U bent van harte welkom om 14.00 uur om naar de voorstelling te komen kijken! Bij mooi weer buiten en bij slecht weer binnen in de grote gymzaal. Na de voorstelling zullen de kinderen weer met hun juf terug naar de klas gaan.  
Om 15.00 uur is de wereldmuziekdag afgelopen en kunt u uw kind, zoals gewoonlijk, bij het hek weer ophalen. 
 
SCHOOLFOTOGRAAF 
Op 15 en 16 mei is de schoolfotograaf op school geweest. Hij heeft van alle leerlingen een portretfoto gemaakt en ook is er een groepsfoto gemaakt. Dit jaar hebben we de broer/zus foto's na schooltijd gemaakt en dit is heel goed bevallen. De ouderraad heeft ook dit jaar wederom ervoor gezorgd dat deze dagen vlekkeloos zijn verlopen. Heel hartelijk dank ervoor! Dit is een van de dingen die de ouderraad regelt voor alle leerlingen. Wij zijn heel blij dat de ouderraad de feesten en partijen voor ons regelt. Als u het leuk vindt om ook in de ouderraad te komen, dan kunt u zich aanmelden bij Karin Simonetti. ksimonetti@scoh.nl
 
 
BERICHT VAN DE SCHOOLFOTOGRAAF 
Geachte ouder/verzorger,  
Onlangs zijn de schoolfoto's gemaakt. Vandaag heeft uw zoon/dochter een bestelkaart via school ontvangen. Op deze bestelkaart staan de inloggegevens waarmee u eventueel de foto(s) kunt bestellen via www.galleryschoolfoto.nl. Tot en met zondag 16 juni kunt u bestellen zonder verzendkosten. De foto’s worden na 16 juni op school afgeleverd. Natuurlijk kunt u na 16 juni nog steeds bestellen, alleen worden de bestellingen dan naar uw huisadres gestuurd en worden er verzendkosten berekend.  
Extra informatie: De groepsfoto is gekoppeld aan de portretfoto. Wanneer u de inloggegevens van de portretfoto invoert en u gaat vervolgens naar ‘online bestellen’, ziet u de diverse mogelijkheden (o.a. ook een losse groepsfoto bestellen). Wanneer u zowel portretfoto’s als een groepsfoto wilt bestellen, is het voordeliger een fotopakket te bestellen inclusief groepsfoto. Op de site staan diverse pakketten. Mocht u vragen hebben, stuur dan een e-mail naar nel@galleryschoolfoto.nl of bel 071-3619237. Wij helpen u dan verder.  
Met vriendelijke groet,  
Het team van Gallery Schoolfoto 
 
STUDIEDAG 14 JUNI 
Op 14 juni is er een studiedag voor het team. Deze dag zijn alle leerlingen vrij. De peuterschool is deze dag ook gesloten. 
 
SPORTDAG 22 MEI, GROEPEN 6 T/M 8 
Vorige week woensdag was de sportdag bij SV Houtwijk voor de groepen 6 t/m 8. Dit was een geslaagde en sportieve dag met gemixte teams; in elk team zaten leerlingen van de groepen 6 t/m 8 door elkaar. Alle hulpouders bedankt voor het helpen deze dag! 
 
BERICHT VOOR KLEUTEROUDERS: 
Beste ouders/verzorgers,  
Wat hebben we genoten van alle enthousiaste kinderen op ons veld tijdens de Giga Kangoeroedag! Er werd gerend, gesprongen, tikkertje gedaan, met pittenzakken gegooid en nog veel meer. En dat alles met een lach op het gezicht 😃 
Gelukkig was het lekker weer!  
Aan het eind kregen de kinderen een medaillekaart mee naar huis met een sticker erop. Met deze kaart kunnen de kinderen nog twee keer gratis meedoen met een kangoeroetraining bij ons op het veld. Na die twee keer is de kaart vol en hebben ze een medaille verdiend! 
De training zijn op zaterdagochtend van 10-11 uur, Baambruggestraat 10.  
Graag aanmelden via jeugdcommissie@diehaghe.nl
Tot snel 🦘!  
Sportieve groet, 
KV Die Haghe 
 
ROULATIESCHEMA 
Per mail ontvangt u het roulatieschema tot aan de zomervakantie. We gebruiken dit schema als er een collega ziek is of onverwacht afwezig. U bent dan nu al op de hoogte dat uw kind mogelijk een dag thuis moet blijven. Wij proberen altijd vervanging te regelen maar in het geval dat dit echt niet lukt, krijgt u van ons bericht met het verzoek uw kind die dag thuis te houden.  Als u niets van ons hoort, verwachten wij de kinderen gewoon op school. 

Vriendelijke groet, namens het team, 

Maria Wulffelé 

Karin Simonetti