https://leyenburgschool.nl/wp-content/themes/gymappstest Nieuwsbrief Oktober | Peuter- en Basisschool Leyenburg

Nieuwsbrief Oktober

AGENDA

Dinsdag 11 oktober: theatervoorstellingen groepen 8 

Woensdag 12 oktober: museumbezoek groep 1/ 2 A en 1/ 2 B 

Vrijdag 14 oktober: kennismaking-voortgangsgesprek, alle leerlingen vrij 

Maandag 17 oktober: informatieavond Voortgezet onderwijs groepen 8 

Dinsdag 18 oktober: museumbezoek groep 4C 

Woensdag 19 oktober: kijkmiddag project; GiGaGroen (13.00 uur-14.00 uur) 

Donderdag 20 oktober: inloop kleuters van 8.20 uur tot 8.45 uur 

Donderdag 20 oktober: museumbezoek groep 4 B en 4A 

Maandag 24 oktober t/m vrijdag 28 oktober: herfstvakantie 

Woensdag 2 november: kabouterfeest groep 1/ 2  

 

FORMULIEREN KENNISMAKING-VOORTGANGSGESPREK 

Op maandag 3 oktober krijgen alle kinderen een formulier mee naar huis voor het kennismakingsgesprek. We willen u vragen dit samen met uw kind in te vullen en weer terug te geven aan de leerkracht. De leerkrachten zullen deze informatie gebruik voor het kennismakingsgesprek. Wilt u ervoor zorgen dat het formulier uiterlijk 7 oktober weer terug is bij de leerkracht. De gesprekken vinden plaats op vrijdag 14 oktober; vanaf groep 3 is het de bedoeling dat de kinderen hierbij aanwezig zijn.  

 

START VAN HET SCHOOLJAAR 

Zoals u weet werken we op school met de Leyenburgaanpak. Dit jaar hebben we voor elke klas en alle andere ruimtes in de school posters laten maken met daarop de vijf gedragsverwachtingen van onze school. Onder dit stukje ziet u de poster. Twee leerlingen uit de leerlingenraad van vorig jaar (Lisa en Leah) hebben de mooie tekeningen gemaakt op deze poster. In de klassen bespreken we deze verwachtingen regelmatig en verwijzen we naar de poster. 

De weken tot de herfstvakantie noemen we in het onderwijs de Gouden Weken. Dit zijn weken waarin we elkaar als klas leren kennen en afspraken maken in de groep hoe we een fijne klas kunnen zijn. In deze weken besteden we extra aandacht aan leuke activiteiten om elkaar te leren kennen. Ook de poster komt veel aan bod in deze weken. 

Afbeelding invoegen... 

 

MEDEZEGGENSCHAPSRAAD 

Iedere school heeft een medezeggenschapsraad (MR). De MR praat en denkt mee over allerlei onderwerpen die met onze school en het onderwijs te maken hebben. Samen verbeteren we de kwaliteit van het onderwijs, de voorzieningen in het gebouw en de arbeidsomstandigheden. De MR is daarmee dus iets anders dan de ouderraad, die het team ondersteuning biedt bij het organiseren van verschillende activiteiten op de school. De MR is samengesteld door drie teamleden en drie ouders.   

Op dit moment is er een lege plek binnen onze MR voor een ouder. Heel graag willen we deze plek ingevuld hebben, zodat we een gelijke verdeling hebben en ook de stem van de ouder horen. Op onze schoolapp heeft de MR een tegel, waar u meer informatie kunt vinden over de MR. Heeft u interesse of vragen over de vacature kunt u contact opnemen met de secretaris van de MR, Jantine Wiersma – jwiersma@scoh.nl 

 

GOUDEN STICKER ‘MET SPRONGEN VOORUIT 

‘Met Sprongen Vooruit’ is een rekenmethode waarin er ruimte is voor samenwerkingsvormen en bewegend rekenen. Onze school werkt naast de rekenmethode Semsom (groep 3) en Pluspunt (groep 4 t/m 8) met ‘Met sprongen Vooruit’.                               

In de groepen ½ werken we alleen maar met ‘Met Sprongen Vooruit’.  

Omdat we hiervoor gekwalificeerd zijn mag CBL zich 

‘MetSprongenVooruitschool’ noemen. 

 

 

LEYENBURGACADEMIE 

Dit jaar was er een recordaantal van aanmeldingen voor de naschoolse activiteiten! 210 Leerlingen hebben zich aangemeld. We hebben een extra workshop graffiti en houtbewerken kunnen regelen om zo veel mogelijk leerlingen bij een workshop te kunnen plaatsen. Ook hebben we de populaire workshops voor de volgende ronde alweer vastgezet! 

De afgelopen weken zijn de verschillende workshops, judo, koken, houtbewerking, lego, bootkamp, toneel en kleutermuziek van start gegaan. 

Ook zijn de lessen van After's Cool weer begonnen en ook hier komen positieve verhalen over binnen! 

Komende week zullen de laatste workshops starten, namelijk graffiti en voetbal. Het enthousiasme is van de gezichten van de leerlingen maar ook van de docenten af te lezen! 

 

 

KERSTMUSICAL 

Ook is deze week onze kerstvoorstellingclub gestart! Deze club bestaat uit leerkrachten en leerlingen. Het stuk is uitgekozen: Kerst met Ubuntu. Nu nog de rollen verdelen! Daarnaast hebben we ook een kerstkoor samengesteld! Dit koor zal ook een rol spelen tijdens de kerstvoorstelling! De club en het koor zullen in de week voor de kerstvakantie de kerstvoorstelling opvoeren. 

 

 

KINDERBOEKENWEEK 

Afgelopen woensdag hebben we de opening van de Kinderboekenweek gehad. De komende weken gaan we in de klassen aan de slag met het thema Gi-ga groen! Lezen, leren en ontdekken over de natuur en duurzaamheid. Voor de komende weken staan er weer leuke dingen op het programma. Zoals voorstellingen, bezoek van mensen met een groen beroep die komen voorlezen en workshops rondom het thema. Dit jaar hebben we een vertelstoel op school staan. De klassen zullen daar met hun juf of meester naartoe gaan om voorgelezen te worden. We zullen de Kinderboekenweek afsluiten met een kijkmiddag. U bent dan van harte welkom in de school met uw kind om in de klas van uw kind te kijken en te zien waar ze aan gewerkt hebben de afgelopen weken. Ook is er die middag een speurtocht door de school. Zo kunt u ook bij andere groepen kijken waar ze over gewerkt hebben. Bij een goed ingevulde kaart kan uw kind een presentje verwachten. 

             

 

KABOUTERFEEST GROEPEN 1-2  

Op woensdag 2 november hebben we het kabouterfeest met de groepen 1-2. Rondom het thema herfst gaan de kinderen allerlei spelletjes en dansjes doen in de school. De kinderen mogen deze dag verkleed komen als kabouter, kaboutervrouw, elf/fee, als paddenstoel of als herfstdier bijv. egel, eekhoorn, slak (spiderman, Halloweenpakken o.i.d. zijn niet de bedoeling).  

De kinderen hoeven deze dag geen pauzehap mee te nemen. Voor wat te eten en te drinken wordt namelijk gezorgd. 

 

PEUTERNIEUWS 

Juf Carin gaat ons na 20 jaar verlaten. Zij is dit schooljaar begonnen aan de opleiding leerkracht-ondersteuner. Na de herfstvakantie maakt zij de stap naar de basisschool Leyenburg. Wij gaan haar enorm missen. Voor de herfstvakantie zullen wij afscheid van haar nemen. Vanaf 1 november a.s. is Ingrid van Hintum de coördinator. We werken met een vaste invalleerkracht. Dit is Juf Chandra. Welkom Juf Chandra en een fijne tijd bij ons! Er is een vacature uitgezet voor drie dagen en wij hopen deze snel te vervullen. 

Inmiddels is er al een aantal nieuwe peuters gestart. We wensen de kinderen een fijne tijd toe. De afgelopen weken zijn wij gestart met het thema “Welkom Puk”. Nu gaan wij over in het thema” Gi-Ga-Groen/Herfst” alles wat groeit en bloeit in de natuur. 

 

KABOUTERFEEST PEUTERS 

Op maandag 31 oktober en dinsdag 1 november a.s. vieren wij ons jaarlijkse kabouterfeest. Alle peuters mogen verkleed komen als kabouter/boselfje. Op deze dagen hoeft uw kind geen fruit mee te nemen. 

Iedere woensdag is bij ons “Woensdag met Puk”; deze ochtend wordt er extra aandacht besteed aan de dagelijkse bezigheden. Enkele voorbeelden zijn: tandenpoetsen, tafeldekken, jas aantrekken etc. 

Op maandag 10 oktober wordt ons peuterplein opnieuw ingericht met een zandbak, speelhuisje en nieuwe grondstickers. Wij kijken hier enorm naar uit. 

Ook wij zijn gestart met het eten van fruit. Dit gaat heel goed en zien dat de kinderen het heerlijk vinden. 

 

Vriendelijke groet, namens het team 

Maria Wulffelé 

Karin Simonetti 

 

INGEZONDEN 

Nieuwsbericht van de 2 BURCHTEN/2 SAMEN 

Zoals u weet is de Leyenburgschool over gegaan op een nieuwsbrief per maand. Wij zullen daar elke maand ook een stukje van 2Burchten in plaatsen. Deze maand een stukje over de kicksactiviteiten. 

Na de corona periode zijn we deze maand weer begonnen met kicksactiviteiten in te plannen. Wij kijken met de kinderen naar activiteiten die zij leuk vinden en waar op dat moment de behoefte van de kinderen naar uitgaat. Wij vragen dan bij Kicks deze activiteiten aan en zij zoeken dan naar geschikte docenten voor de activiteiten. Op dit moment zijn we bij de rupsentrein gestart met de workshop koken. De kinderen krijgen 4 weken op dezelfde dag kookles. Bij de Vlindertuin gaan we binnenkort starten met de workshop handvaardigheid, de kinderen gaan leren borduren en punchneedle. Bij de jongste kinderen laten wij elke keer andere kinderen meedoen, bij de oudste kinderen kunnen ze zelf kiezen of ze met deze workshop mee willen doen. Als ze ervoor kiezen om mee te doen zullen ze 4 weken lang meedoen aan de workshop. Wij zullen u ook op de hoogte brengen als uw kind met een workshop mee doet, zodat u ook rekening kunt houden met het ophalen van uw kind. De workshops duren meestal tot half 5. Wij zullen van alle kinderen foto’s maken tijdens de workshops en deze via de app naar u toesturen. Zowel de kinderen als alle pedagogisch medewerkers zijn blij dat we dit weer kunnen doen. 

Team 2Burchten