https://leyenburgschool.nl/wp-content/themes/gymappstest Nieuwsbrief 15 juni | Peuter- en Basisschool Leyenburg

Nieuwsbrief 15 juni

Maandag 17 juni:      schoolreis groep 3 en 4
Dinsdag 18 juni:        Haagse Sportolympiade groepen 8
Woensdag 19 juni: pre-adviesgesprekken groepen 7
Dinsdag 25 juni:        studiedag groep 1/ 2
Donderdag 27 juni: MR vergadering
Donderdag 3 juli:      wennen in groep 3
Vrijdag 5 juli:                rapport 2
Zaterdag 6 juli:           eindmusical groepen 8
Woensdag 10 juli:    wennen in de nieuwe groep
Donderdag 11 juli:   laatste schooldag
Vrijdag 12 juli:             studiedag / alle leerlingen vrij

SCHOOLREIS GROEPEN 3-4 DRIEVLIET MAANDAG 17 juni 2024
De kinderen worden op de gebruikelijke tijd op school verwacht (8.20 uur).
Om 9.15 uur is het vertrek naar Drievliet. De bussen zullen ’s middags rond 16.30 uur weer terug bij school zijn (deze tijd kan afwijken i.v.m. verkeersdrukte).
Er wordt NIET voor een lunch en drinken gezorgd, maar wel voor een ijsje.
We lopen in groepjes met begeleiding.
Wilt u erop letten:
– dat uw kind goede wandelschoenen draagt? (geen slippers of open schoenen).
– dat uw kind een rugtas heeft met daarin: een pauzehap, lunch, extra drinken en zonnebrandcrème. Bij slecht weer een regenjas mee. Er is één attractie waar ze nat kunnen worden.
– dat u uw kind, indien het last heeft van wagenziekte, thuis eventueel een reispil geeft en het aan de leerkracht doorgeeft? Geeft u dan ook een reispil mee voor de terugreis.
– dat een snoepje mag, maar geen grote hoeveelheden a.u.b.
– dat er geen mobiele telefoons en geld mee mogen!!!

Bus indeling heenweg
Bus 1: 3A en 4B
Bus 2: 4A en 3B
Bus 3: 3C en 4C

Dubbeldekker: 4A, 3B, 3C en 4C
Andere bus: 3A en 4B

We wensen alle kinderen, leerkrachten en hulpouders een gezellige en zonnige dag!

HAAGSE SPORTOLYMPIADE
Op 18 maart gaan de groepen 8 naar de Haagse Sportolympiade in het zuiderpark bij de HALO. De ouders van de groepen 8 hebben hierover informatie ontvangen.

PRE-ADVIES GESPREKKEN GROEPEN 7
Op woensdag 19 juni vinden de pre-adviesgesprekken plaats voor de groepen 7. De leerlingen en de ouder(s) worden op een bepaalde tijd op school verwacht. U heeft zelf digitaal een afspraak gepland of de juf plant u in. De gesprekken vinden in het lokaal van het kind plaats.

STUDIEDAG GROEP 1-2
De leerlingen van groep 1-2 hebben op dinsdag 25 juni vrij in verband met een studiedag.

KINDCENTRUM LEYENBURG
Helaas moeten we melden dat de bouw van het nieuwe paviljoen vertraging heeft opgelopen. We hadden gehoopt dat er al een begin gemaakt zou zijn, maar dat is niet zo. De officiële opening is op vrijdag 20 september. In een latere nieuwsbrief volgt meer informatie hierover.

GYMZAAL
Goed nieuws is dat het opknappen van de gymzaal verder doorgaat. Nadat we eerder dit jaar het materiaal voor de lessen grotendeels hebben kunnen vervangen, worden de nodige reparaties en opknapwerkzaamheden aan de gymzaal nu verricht. Ook het buitenwerk van de gymzaal krijgt de kenmerkende oranje Leyenburgkleur.

5-GELIJKE-DAGENROOSTER
Per 26 augustus 2024 gaan wij starten met ons nieuwe dagrooster. De leerlingen krijgen dan les van 8.30 uur tot 14.00 uur.
De inloop blijft zoals het nu is. De leerkrachten van de groepen 1/ 2 staan om 8.20 uur op het plein om de leerlingen te ontvangen. Zij gaan om 8.25 uur naar binnen met de kinderen en de overige kinderen gaan dan zelf of worden begeleid door andere medewerkers. Dit geldt ook voor de groepen 3 (tot de herfstvakantie).
Voor de andere leerlingen gaan de deuren om 8.20 uur open en starten de lessen om 8.30 uur. De kinderen blijven de hele dag met de leerkracht bij de groep. Het lunchen is onderdeel van het dagprogramma. Daar zijn geen kosten aan verbonden.
Er is al een Forms uitgezet en daar konden ouders invullen als ze gebruik willen maken van de opvang van 14.00 tot 15.00 uur. Deze opvang is alleen voor een overgangsjaar, zodat ouders deze periode kunnen gebruiken om opvang voor de kinderen te regelen vanaf 14.00 uur.
De kinderen die al bij de naschoolse opvang zitten, kunnen het contract verlengen naar 14.00 uur i.p.v. 15.00 uur bij 2Samen. Deze kinderen komen dus niet bij de tijdelijke opvang van school.

Vriendelijke groet, namens het team,
Matti van Schooneveld

Ingezonden:
Aan de ouders/verzorgers van de leerlingen van CB Leyenburg:
Noordwijk, 10 juni 2024
BESTELHERINNERING WANNEER U AL HEEFT BESTELD, KUNT U DEZE HERINNERING ALS NIET GESCHREVEN BESCHOUWEN.

Beste ouders,
Via school heeft u een kaart ontvangen met inlogcodes van de foto(s) van uw kind(eren). Hierop staat aangegeven dat u tot en met zondag 16-6-2024 kunt bestellen zonder dat er verzendkosten worden berekend. De foto’s worden na 16-6-2024 afgeleverd op school. Uiteraard kunt u na 16-6-2024 foto’s blijven bestellen; de foto’s worden naar uw huisadres gestuurd en er worden verzend- en verpakkingskosten berekend vanaf € 2,25 (dit is afhankelijk van het gewicht). Mocht u al hebben besteld, dan kunt u deze herinnering als niet geschreven beschouwen.

Met vriendelijke groet, Het team van Gallery Schoolfoto