https://leyenburgschool.nl/wp-content/themes/gymappstest Weekbrief 21 | Peuter- en Basisschool Leyenburg

Donderdag 26 mei t/m vrijdag 27 mei: Hemelvaartvakantie
Maandag 30 mei: voorstelling groepen 5
Woensdag 1 juni: Grote Rekendag op CBL
Maandag 6 juni: Tweede Pinksterdag
Dinsdag 7 juni: inhaaldag schoolfotograaf
Maandag 13 juni: schoolreis groep 5 t/m 8
Woensdag 15 juni: sportdag groepen 1 t/m 4 (op school)
Maandag 20 juni: schoolreis groep 1 t/m 4
Maandag 20 juni: zomerfeest peuters
Dinsdag 21 juni: studiedag alle leerlingen vrij
Woensdag 22 juni: preadviesgesprekken groepen 7

HEMELVAARTVAKANTIE
In verband met Hemelvaart is de school op donderdag 26 en vrijdag 27 mei gesloten.

WATERPOKKEN BELEID OP LEYENBURG
Op dit moment heerst er waterpokken op school. Met name bij de peuter- en kleutergroepen. Vanaf heden volgen wij de richtlijnen van het RIVM: als het kind geen koorts heeft of niet ziek is, dan mag hij/zij gewoon naar school. Het moet wel aan de leerkracht gemeld worden.

MUSICON
Maandag 30 mei gaan de groepen 5 naar een voorstelling in het Musicon. De voorstelling begint om 13:00 uur en daarom blijven alle kinderen van groep 5 (kosteloos) over. De kinderen zijn voor 15:00 uur weer op school. De voorstelling wordt gespeeld door twee stoere rappers, Jermaine Berkhoudt en Guus van der Steen, die de kunst van het woord verstaan. Rap is een van de vier elementen van de hiphopcultuur, die eind jaren zeventig in de armste wijken van New York is ontstaan en waarvan de rapper, de dj, de graffiti-artist en de breakdancer de hoofdspelers zijn. Vandaag ontlenen honderden miljoenen jongeren wereldwijd hun identiteit aan rap. In de voorstelling worden de leukste raps en beats van toen tot nu en tussendoor worden grappige verhalen verteld over het ontstaan van hiphop en rap. De muzikale reis eindigt in onze eigen stad Den Haag.

DE GROTE REKENDAG 2022
Woensdag 1 juni zijn alle groepen de hele ochtend bezig met rekenen. Dit jaar is het thema van De Grote Rekendag "Bouwavonturen". Deze ochtend:
– gaan we op avontuur en gaan we bouwen;
– gaan we nadenken over het bouwen;
– gaan we ons inleven wat het is om architect of constructeur te zijn;
– gaan we vormen herkennen en benoemen in de werkelijkheid (in huizen, bijzondere bouwsels enz.);
– gaan we ‘schakelen’ tussen 2D (plat) en 3D (ruimtelijke figuren).

SPEELTOESTEL VOORPLEIN
Het speeltoestel is momenteel afgezet met linten. Het speeltoestel wordt vervangen, dit zal even duren in verband met de levering. Voor nu mogen de leerlingen geen gebruik maken van het speeltoestel.

Voor de komende week staat voor de Leyenburgaanpak “het toilet” centraal. We letten extra op de volgende gedragsverwachtingen:
– Ik laat het toilet schoon achter
– Ik was mijn handen
– Ik doe het licht uit

Een heel fijn lang weekend en vriendelijke groeten namens het team,

INGEZONDEN

Schoolspullenpas voor kinderen tussen 4 t/m 17 jaar

Heeft uw kind een Haagse Ooievaarspas? En is uw kind tussen de 4 jaar en jonger dan 18 jaar? Dan ontvangt u per post een aanvraagformulier om de Schoolspullenpas aan te vragen. Aanvragen kan voor elk kind van het gezin.
Met deze Schoolspullenpas kunt u voor uw kind spullen voor school kopen: pennen, potloden, gymspullen, mappen… en wat er verder nog nodig is voor school.
De waarde van de pas is €50 voor kinderen op de basisschool, €250 voor brugklassers en €150 voor leerlingen vanaf de tweede klas van het voortgezet onderwijs en het mbo.
Hoe gaat de aanvraag?
Controleer het aanvraagformulier goed. Kloppen de gegevens, dan kunt u het formulier terugsturen in de antwoordenvelop (postzegel niet nodig).
U kunt de aanvraag ook digitaal doen op de website van Leergeld Den Haag! De aanvraag wordt dan snel behandeld. https://www.leergelddenhaag.nl/schoolspullenpas

Eind mei verstuurt Leergeld Den Haag het aanvraagformulier. Bel ons op of mail ons als u 15 juni nog geen aanvraagformulier hebt ontvangen.
T: 070-7796135 / 070-7796136 (ma-vrij 09.00-12.30 uur)
Email: schoolspullenpas@leergelddenhaag.nl